Won't boot to GUI

Hi,

I updated yesterday and today I can’t boot to the login screen any more.
I’m getting stuck at finished tlp system startup/shutdown and can’t reach any tty.

When booting with grub setting nomodeset i can login but all rendering is done via CPU bringing the laptop to a crawl.
Hardware is a NVIDIA 1050TI and Intel integrated graphics:

CPU:
  Info: 6-core model: Intel Core i7-8750H bits: 64 type: MT MCP smt: enabled
    arch: Coffee Lake rev: A cache: L1: 384 KiB L2: 1.5 MiB L3: 9 MiB
  Speed (MHz): avg: 3182 high: 3256 min/max: 800/4100 cores: 1: 3184 2: 3180
    3: 3202 4: 3256 5: 3169 6: 3158 7: 3183 8: 3174 9: 3190 10: 3158 11: 3169
    12: 3172 bogomips: 52815
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Graphics:
  Device-1: Intel CoffeeLake-H GT2 [UHD Graphics 630] vendor: Dell driver: N/A
    arch: Gen-9.5 bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:3e9b class-ID: 0300
  Device-2: NVIDIA GP107M [GeForce GTX 1050 Ti Mobile] vendor: Dell
    driver: nvidia v: 550.90.07 arch: Pascal pcie: speed: 2.5 GT/s lanes: 8
    ports: active: none empty: HDMI-A-1 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1c8c
    class-ID: 0302
  Device-3: Microdia Integrated_Webcam_HD driver: uvcvideo type: USB
    rev: 2.0 speed: 480 Mb/s lanes: 1 bus-ID: 1-5:2 chip-ID: 0c45:6a06
    class-ID: 0e02
  Display: x11 server: X.Org v: 21.1.13 with: Xwayland v: 24.1.0 driver: X:
    loaded: modesetting,nvidia unloaded: nouveau alternate: fbdev,nv,vesa
    gpu: nvidia display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.00x11.22")
    s-diag: 582mm (22.93")
  Monitor-1: Unknown-1 mapped: None-1 res: 1920x1080 hz: 60 size: N/A
    modes: 1920x1080
  API: EGL v: 1.5 hw: drv: nvidia platforms: device: 0 drv: nvidia device: 2
    drv: swrast gbm: drv: kms_swrast surfaceless: drv: nvidia x11: drv: swrast
    inactive: wayland,device-1
  API: OpenGL v: 4.6.0 compat-v: 4.5 vendor: mesa v: 24.0.9-manjaro1.1
    glx-v: 1.4 direct-render: yes renderer: llvmpipe (LLVM 17.0.6 256 bits)
    device-ID: ffffffff:ffffffff
  API: Vulkan v: 1.3.279 layers: 5 surfaces: xcb,xlib device: 0
    type: discrete-gpu driver: nvidia device-ID: 10de:1c8c

The problem exists with all installed kernels.
Here’s the pacman log showing which packages were updated:

[2024-06-10T20:32:46+0200] [PACMAN] Running '/usr/bin/pacman --sync --sysupgrade --config /etc/pacman.conf --needed'
[2024-06-10T20:32:46+0200] [PACMAN] starting full system upgrade
[2024-06-10T20:33:25+0200] [ALPM] running '60-mkinitcpio-remove.hook'...
[2024-06-10T20:33:26+0200] [ALPM] transaction started
[2024-06-10T20:33:27+0200] [ALPM] upgraded nvidia-utils (550.78-1 -> 550.90.07-2)
[2024-06-10T20:33:27+0200] [ALPM-SCRIPTLET] xorg configuration symlink valid...
[2024-06-10T20:33:27+0200] [ALPM-SCRIPTLET] If you run into trouble with CUDA not being available, run nvidia-modprobe first.
[2024-06-10T20:33:27+0200] [ALPM-SCRIPTLET] If you use GDM on Wayland, you might have to run systemctl enable --now nvidia-resume.service
[2024-06-10T20:33:27+0200] [ALPM] upgraded lib32-nvidia-utils (550.78-2 -> 550.90.07-2)
[2024-06-10T20:33:27+0200] [ALPM-SCRIPTLET] xorg configuration symlink valid...
[2024-06-10T20:33:27+0200] [ALPM] upgraded libxnvctrl (550.78-1 -> 550.90.07-1)
[2024-06-10T20:33:27+0200] [ALPM] upgraded linux66-nvidia (550.78-8 -> 550.90.07-2)
[2024-06-10T20:33:28+0200] [ALPM] upgraded linux68 (6.8.12-1 -> 6.8.12-3)
[2024-06-10T20:33:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET] >>> NOTE, 6.8.12 is the last maintenance release of the 6.8 kernel series.
[2024-06-10T20:33:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET]     This kernel is now marked 'End Of Life' (EOL).
[2024-06-10T20:33:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET]     
[2024-06-10T20:33:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET]     It is recommend to switch to the newer linux69 series:
[2024-06-10T20:33:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET]     'sudo mhwd-kernel -i linux69'
[2024-06-10T20:33:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET]     
[2024-06-10T20:33:28+0200] [ALPM] upgraded linux68-nvidia (550.78-11 -> 550.90.07-4)
[2024-06-10T20:33:28+0200] [ALPM] upgraded linux68-virtualbox-host-modules (7.0.18-8 -> 7.0.18-10)
[2024-06-10T20:33:29+0200] [ALPM] upgraded linux69 (6.9.3-1 -> 6.9.3-3)
[2024-06-10T20:33:29+0200] [ALPM] upgraded linux69-nvidia (550.78-6 -> 550.90.07-4)
[2024-06-10T20:33:30+0200] [ALPM] upgraded linux69-virtualbox-host-modules (7.0.18-6 -> 7.0.18-8)
[2024-06-10T20:33:30+0200] [ALPM] upgraded manjaro-release (24.0.1-1 -> 24.0.2-1)
[2024-06-10T20:33:30+0200] [ALPM] upgraded mhwd-nvidia-470xx (470.239.06-3 -> 470.256.02-1)
[2024-06-10T20:33:30+0200] [ALPM] upgraded mhwd-nvidia (550.78-1 -> 550.90.07-2)
[2024-06-10T20:33:30+0200] [ALPM] upgraded nvidia-settings (550.78-1 -> 550.90.07-1)
[2024-06-10T20:33:30+0200] [ALPM] transaction completed
[2024-06-10T20:33:30+0200] [ALPM] running '20-systemd-sysusers.hook'...
[2024-06-10T20:33:31+0200] [ALPM] running '30-systemd-daemon-reload-system.hook'...
[2024-06-10T20:33:31+0200] [ALPM] running '30-systemd-udev-reload.hook'...
[2024-06-10T20:33:32+0200] [ALPM] running '30-systemd-update.hook'...
[2024-06-10T20:33:32+0200] [ALPM] running '60-depmod.hook'...
[2024-06-10T20:33:41+0200] [ALPM] running '90-mkinitcpio-install.hook'...
[2024-06-10T20:33:42+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux66.preset: 'default' 
[2024-06-10T20:33:42+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Using default configuration file: '/etc/mkinitcpio.conf'
[2024-06-10T20:33:42+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-6.6-x86_64 -g /boot/initramfs-6.6-x86_64.img
[2024-06-10T20:33:42+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: '6.6.32-1-MANJARO'
[2024-06-10T20:33:42+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [base]
[2024-06-10T20:33:42+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [udev]
[2024-06-10T20:33:43+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [autodetect]
[2024-06-10T20:33:43+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [microcode]
[2024-06-10T20:33:43+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2024-06-10T20:33:43+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [kms]
[2024-06-10T20:33:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2024-06-10T20:33:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keymap]
[2024-06-10T20:33:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [consolefont]
[2024-06-10T20:33:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: consolefont: no font found in configuration
[2024-06-10T20:33:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2024-06-10T20:33:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2024-06-10T20:33:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2024-06-10T20:33:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2024-06-10T20:33:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: '/boot/initramfs-6.6-x86_64.img'
[2024-06-10T20:33:47+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Early uncompressed CPIO image generation successful
[2024-06-10T20:33:47+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Initcpio image generation successful
[2024-06-10T20:33:47+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux66.preset: 'fallback'
[2024-06-10T20:33:47+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Using default configuration file: '/etc/mkinitcpio.conf'
[2024-06-10T20:33:47+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-6.6-x86_64 -g /boot/initramfs-6.6-x86_64-fallback.img -S autodetect
[2024-06-10T20:33:47+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: '6.6.32-1-MANJARO'
[2024-06-10T20:33:47+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [base]
[2024-06-10T20:33:48+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [udev]
[2024-06-10T20:33:48+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [microcode]
[2024-06-10T20:33:48+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2024-06-10T20:33:48+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [kms]
[2024-06-10T20:33:55+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2024-06-10T20:33:56+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keymap]
[2024-06-10T20:33:56+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [consolefont]
[2024-06-10T20:33:56+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: consolefont: no font found in configuration
[2024-06-10T20:33:56+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2024-06-10T20:33:58+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2024-06-10T20:34:00+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2024-06-10T20:34:02+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2024-06-10T20:34:02+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: '/boot/initramfs-6.6-x86_64-fallback.img'
[2024-06-10T20:34:04+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Early uncompressed CPIO image generation successful
[2024-06-10T20:34:04+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Initcpio image generation successful
[2024-06-10T20:34:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux68.preset: 'default'
[2024-06-10T20:34:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Using default configuration file: '/etc/mkinitcpio.conf'
[2024-06-10T20:34:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-6.8-x86_64 -g /boot/initramfs-6.8-x86_64.img
[2024-06-10T20:34:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: '6.8.12-3-MANJARO'
[2024-06-10T20:34:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [base] 
[2024-06-10T20:34:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [udev]
[2024-06-10T20:34:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [autodetect]
[2024-06-10T20:34:06+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [microcode]
[2024-06-10T20:34:06+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2024-06-10T20:34:06+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [kms]
[2024-06-10T20:34:09+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2024-06-10T20:34:09+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keymap]
[2024-06-10T20:34:09+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [consolefont]
[2024-06-10T20:34:09+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: consolefont: no font found in configuration
[2024-06-10T20:34:09+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2024-06-10T20:34:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2024-06-10T20:34:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2024-06-10T20:34:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2024-06-10T20:34:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: '/boot/initramfs-6.8-x86_64.img'
[2024-06-10T20:34:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Early uncompressed CPIO image generation successful
[2024-06-10T20:34:11+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Initcpio image generation successful
[2024-06-10T20:34:11+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux68.preset: 'fallback'
[2024-06-10T20:34:11+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Using default configuration file: '/etc/mkinitcpio.conf'
[2024-06-10T20:34:11+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-6.8-x86_64 -g /boot/initramfs-6.8-x86_64-fallback.img -S autodetect
[2024-06-10T20:34:11+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: '6.8.12-3-MANJARO'
[2024-06-10T20:34:11+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [base]
[2024-06-10T20:34:11+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [udev]
[2024-06-10T20:34:12+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [microcode]
[2024-06-10T20:34:12+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2024-06-10T20:34:12+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [kms]
[2024-06-10T20:34:19+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2024-06-10T20:34:20+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keymap]
[2024-06-10T20:34:20+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [consolefont]
[2024-06-10T20:34:20+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: consolefont: no font found in configuration
[2024-06-10T20:34:20+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2024-06-10T20:34:22+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2024-06-10T20:34:23+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2024-06-10T20:34:26+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2024-06-10T20:34:27+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: '/boot/initramfs-6.8-x86_64-fallback.img'
[2024-06-10T20:34:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Early uncompressed CPIO image generation successful
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Initcpio image generation successful
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux69.preset: 'default'
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Using default configuration file: '/etc/mkinitcpio.conf'
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-6.9-x86_64 -g /boot/initramfs-6.9-x86_64.img
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: '6.9.3-3-MANJARO'
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [base]
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [udev]
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [autodetect]
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [microcode]
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2024-06-10T20:34:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [kms]
[2024-06-10T20:34:33+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2024-06-10T20:34:33+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keymap] 
[2024-06-10T20:34:33+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [consolefont]
[2024-06-10T20:34:33+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: consolefont: no font found in configuration
[2024-06-10T20:34:33+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2024-06-10T20:34:33+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2024-06-10T20:34:33+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2024-06-10T20:34:33+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2024-06-10T20:34:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: '/boot/initramfs-6.9-x86_64.img'
[2024-06-10T20:34:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Early uncompressed CPIO image generation successful
[2024-06-10T20:34:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Initcpio image generation successful
[2024-06-10T20:34:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux69.preset: 'fallback'
[2024-06-10T20:34:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Using default configuration file: '/etc/mkinitcpio.conf'
[2024-06-10T20:34:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-6.9-x86_64 -g /boot/initramfs-6.9-x86_64-fallback.img -S autodetect
[2024-06-10T20:34:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: '6.9.3-3-MANJARO'
[2024-06-10T20:34:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [base]
[2024-06-10T20:34:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [udev]
[2024-06-10T20:34:35+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [microcode]
[2024-06-10T20:34:35+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2024-06-10T20:34:35+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [kms]
[2024-06-10T20:34:42+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2024-06-10T20:34:43+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keymap]
[2024-06-10T20:34:43+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [consolefont]
[2024-06-10T20:34:43+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: consolefont: no font found in configuration
[2024-06-10T20:34:43+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2024-06-10T20:34:45+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2024-06-10T20:34:46+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2024-06-10T20:34:49+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2024-06-10T20:34:50+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: '/boot/initramfs-6.9-x86_64-fallback.img'
[2024-06-10T20:34:51+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Early uncompressed CPIO image generation successful
[2024-06-10T20:34:52+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Initcpio image generation successful
[2024-06-10T20:34:52+0200] [ALPM] running '90-nvidia-utils.hook'...
[2024-06-10T20:34:52+0200] [ALPM] running '99-update-grub.hook'...
[2024-06-10T20:34:53+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Generating grub configuration file ...
[2024-06-10T20:34:53+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found linux image: /boot/vmlinuz-6.9-x86_64
[2024-06-10T20:34:53+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found initrd image: /boot/intel-ucode.img /boot/initramfs-6.9-x86_64.img
[2024-06-10T20:34:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found initrd fallback image: /boot/initramfs-6.9-x86_64-fallback.img
[2024-06-10T20:34:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found linux image: /boot/vmlinuz-6.8-x86_64
[2024-06-10T20:34:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found initrd image: /boot/intel-ucode.img /boot/initramfs-6.8-x86_64.img
[2024-06-10T20:34:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found initrd fallback image: /boot/initramfs-6.8-x86_64-fallback.img
[2024-06-10T20:34:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found linux image: /boot/vmlinuz-6.6-x86_64
[2024-06-10T20:34:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found initrd image: /boot/intel-ucode.img /boot/initramfs-6.6-x86_64.img
[2024-06-10T20:34:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found initrd fallback image: /boot/initramfs-6.6-x86_64-fallback.img
[2024-06-10T20:34:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Warning: os-prober will be executed to detect other bootable partitions.
[2024-06-10T20:34:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Its output will be used to detect bootable binaries on them and create new boot entries.
[2024-06-10T20:34:58+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found Windows Boot Manager on /dev/nvme0n1p2@/efi/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
[2024-06-10T20:34:58+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Adding boot menu entry for UEFI Firmware Settings ...
[2024-06-10T20:34:58+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Found memtest86+ image: /boot/memtest86+/memtest.bin
[2024-06-10T20:34:58+0200] [ALPM-SCRIPTLET] /usr/bin/grub-probe: warning: unknown device type nvme0n1.
[2024-06-10T20:34:58+0200] [ALPM-SCRIPTLET] done 
[2024-06-10T20:34:58+0200] [ALPM] running 'dbus-reload.hook'...
[2024-06-10T20:34:58+0200] [ALPM] running 'update-desktop-database.hook'...
[2024-06-10T20:35:22+0200] [PACMAN] Running 'pacman -S -y --config /etc/pacman.conf --'
[2024-06-10T20:35:22+0200] [PACMAN] synchronizing package lists
[2024-06-10T20:35:25+0200] [PACMAN] Running 'pacman -S -y -u --config /etc/pacman.conf -- extra/nmap'
[2024-06-10T20:35:25+0200] [PACMAN] synchronizing package lists
[2024-06-10T20:35:25+0200] [PACMAN] starting full system upgrade
[2024-06-10T20:35:28+0200] [ALPM] transaction started
[2024-06-10T20:35:28+0200] [ALPM] installed nmap (7.95-1)
[2024-06-10T20:35:29+0200] [ALPM] transaction completed
[2024-06-10T20:35:29+0200] [ALPM] running '30-systemd-update.hook'...
[2024-06-10T20:35:29+0200] [PACMAN] Running 'pacman -D -q --asexplicit --config /etc/pacman.conf -- nmap'
[2024-06-10T20:35:32+0200] [PACMAN] Running 'pacman -S -c --config /etc/pacman.conf --'

Update again. The NVIDIA 550.90.07-3 packages should resolve the issue. Please read and follow Announcements topics for important news.