Update broke bluetooth

#################### inxi -Fxzc0 ########################

System:    Kernel: 5.9.3-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 10.2.0 Desktop: GNOME 3.38.1 
           Distro: Manjaro Linux 
Machine:   Type: Laptop System: LENOVO product: 82B5 v: Lenovo Legion 5 15ARH05 serial: <filter> 
           Mobo: LENOVO model: LNVNB161216 v: SDK0J40688 WIN serial: <filter> 
           UEFI [Legacy]: LENOVO v: EUCN19WW date: 05/12/2020 
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 58.0 Wh condition: 58.0/60.0 Wh (97%) model: Celxpert L19C4PC0 
           status: Full 
CPU:       Info: 8-Core model: AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics bits: 64 type: MT MCP 
           arch: Zen rev: 1 L2 cache: 4096 KiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 92659 
           Speed: 2122 MHz min/max: 1400/2900 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 1809 
           2: 2962 3: 1770 4: 1728 5: 1406 6: 1445 7: 1415 8: 1467 9: 1553 10: 1396 11: 1397 
           12: 1587 13: 1649 14: 1540 15: 1411 16: 1468 
Graphics:  Device-1: NVIDIA TU117M [GeForce GTX 1650 Ti Mobile] vendor: Lenovo driver: nvidia 
           v: 455.38 bus ID: 01:00.0 
           Device-2: AMD Renoir vendor: Lenovo driver: amdgpu v: kernel bus ID: 05:00.0 
           Device-3: Chicony Integrated Camera type: USB driver: uvcvideo bus ID: 1-3:2 
           Display: x11 server: X.org 1.20.9 driver: amdgpu,nvidia resolution: <xdpyinfo missing> 
           OpenGL: renderer: AMD RENOIR (DRM 3.39.0 5.9.3-1-MANJARO LLVM 10.0.1) 
           v: 4.6 Mesa 20.2.1 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: AMD Raven/Raven2/FireFlight/Renoir Audio Processor vendor: Lenovo driver: N/A 
           bus ID: 05:00.5 
           Device-2: AMD Family 17h HD Audio vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel v: kernel 
           bus ID: 05:00.6 
           Sound Server: ALSA v: k5.9.3-1-MANJARO 
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: Lenovo 
           driver: r8169 v: kernel port: 2000 bus ID: 03:00.0 
           IF: eno1 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter> 
           Device-2: Intel Wi-Fi 6 AX200 driver: iwlwifi v: kernel port: 2000 bus ID: 04:00.0 
           IF: wlp4s0 state: down mac: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 476.94 GiB used: 170.98 GiB (35.8%) 
           ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Samsung model: MZVLB512HBJQ-000L2 size: 476.94 GiB 
Partition: ID-1: / size: 459.79 GiB used: 170.79 GiB (37.1%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p1 
Swap:      ID-1: swap-1 type: partition size: 8.80 GiB used: 199.8 MiB (2.2%) dev: /dev/nvme0n1p2 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 50.5 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 41.0 C 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 377 Uptime: 2h 17m Memory: 7.22 GiB used: 3.86 GiB (53.5%) Init: systemd 
           Compilers: gcc: 10.2.0 Packages: 1369 Client: shell wrapper v: 5.0.18-release 
           inxi: 3.1.08 

The recent update wouldn’t install until I got rid of an A2DP fix from AUR. So I got rid of it to install the updates but now my bluetooth won’t connect. It would connect to a device then instantly disconnect. Last night, for some reason it worked so I thought everything was good. I woke up today and tried to connect my bluetooth speaker and the problem is back. I can trust the device. I can pair with the device. I can connect but it disconnects instantly.

● bluetooth.service - Bluetooth service
     Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/bluetooth.service; enabled; vendor preset: disabled)
     Active: active (running) since Sat 2020-11-07 14:31:01 PST; 10min ago
       Docs: man:bluetoothd(8)
   Main PID: 15802 (bluetoothd)
     Status: "Running"
      Tasks: 1 (limit: 8769)
     Memory: 1.6M
     CGroup: /system.slice/bluetooth.service
             └─15802 /usr/lib/bluetooth/bluetoothd

Nov 07 14:31:01 *** bluetoothd[15802]: Starting SDP server
Nov 07 14:31:01 *** bluetoothd[15802]: profiles/input/manager.c:load_config_file() Parsing /etc/bluetooth/input.conf failed: Key file does not start with a group
Nov 07 14:31:01 *** bluetoothd[15802]: Bluetooth management interface 1.18 initialized
Nov 07 14:31:14 *** bluetoothd[15802]: src/service.c:btd_service_connect() a2dp-sink profile connect failed for 00:75:58:CA:42:4E: Protocol not available
Nov 07 14:31:15 *** bluetoothd[15802]: src/service.c:btd_service_connect() a2dp-sink profile connect failed for 00:75:58:CA:42:4E: Protocol not available
Nov 07 14:31:15 *** bluetoothd[15802]: src/service.c:btd_service_connect() a2dp-sink profile connect failed for 00:75:58:CA:42:4E: Protocol not available
Nov 07 14:31:16 *** bluetoothd[15802]: src/service.c:btd_service_connect() a2dp-sink profile connect failed for 00:75:58:CA:42:4E: Protocol not available
Nov 07 14:31:16 *** bluetoothd[15802]: src/service.c:btd_service_connect() a2dp-sink profile connect failed for 00:75:58:CA:42:4E: Protocol not available
Nov 07 14:31:17 *** bluetoothd[15802]: src/service.c:btd_service_connect() a2dp-sink profile connect failed for 00:75:58:CA:42:4E: Protocol not available
Nov 07 14:31:17 *** bluetoothd[15802]: src/service.c:btd_service_connect() a2dp-sink profile connect failed for 00:75:58:CA:42:4E: Protocol not available

Howdy!

Could you try these steps, please? :upside_down_face:

Awesome! Thanks a bunch! It worked!

1 Like

Wonderful! :smile:
Glad I could help!
Have an amazing day!

This topic was automatically closed 15 days after the last reply. New replies are no longer allowed.