Tiedostot - kansion menu - voiko sitä muuttaa mieleisekseen?

Minun Manjaro 20.1.2 Gnome:n työpöydän ‘Tiedostot’ - kansion menu on nyt tällainen, kuva alla
Man_Tiedostot_alku_1_2020-10-22

Onko tuo menu ns. ‘kiveen hakattu’ vai voisinko jotenkin muuttaa ko. menun esimerkiksi tällaiseksi, kuva alla, siinä on 2 eroa edelliseen kuvaan: ‘Työpöytä’- rivi ‘Koti’- rivin alla ja ‘Viimeiset’ -rivi 'Koti-rivin päällä (Yritin lukea sen Tiedostot kansion Ohjeista, mutta en löytänyt.)

Kyllä ja ei. Nautiluksen sivupalkkia pystyy jonkin verran muokkaamaan, mutta ei ihan ihan vapaasti, koska sitä ei ole varsinaisesti tarkoitettu siihen. Kirjanmerkkejä lisäämällä sinne saa lisättyä kansioita, Työpöytä-kansion saa sinne luomalla sellaisen kotikansioon, ja noiden oletuskansioiden nimiä voi muuttaa, mutta järjestystä oikein ei.

Tässä on esimerkki yrityksestä muokata sivupalkkia:

@Chrysostomus hei, Kiitos tiedosta, kokeilen sitä Nautiluksen viritystä !

((Löysin myös tällaisen vaihtoehdon: 1.) Arch-valikko käyttöön, eli -> Näytön sovellukset -> Accessories -> Laajennukset -> siellä klikkasin päälle Arch Menu sekä Dash to Panel, jonka asetin päälle ja Dash to Dock pois päältä 2.) Arch-valikon viritys, eli -> Arch Menu -> Arch valikon asetukset -> Menu settings -> Pikavalinnat -> Lisää mukautettu pikavalinta -> Anna valikon nimi ja tee polku -> lisäsin Työpöytä -> toimii.))

Poistuin em Dash to panel päältä ja asetin Dash to Dock asetuksen takasin päälle, niin pääsin paremmin kiinni suoraan Nautilukseen.

1.) Em. ohjeellasi onnistuin vaihtamaan menun otsikoiden nimiä edes takaisin. Sekin auttaa jo vähän.

2.) Mutta kun lisäsin /.config/user-dir.dirs-tiedotossa menuuni uuden rivin ja kirjoitin siihen XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/TYÖPÖYTÄ" , niin se ei näkynyt Nautiluksen menussa. Yritin sitä myös pkill nautilus && nautilus - komennolla, mutta en onnistunut. Ko komennon jälkeen Pääte ilmoittai että ‘GSConnect: No translation file found for domain.’ .

3.) Sitten löysin tämän Ubuntu Suomi keskustelun ohjeen U 18.04: miten saada luettelonäkymä Tiedostoihin - onko sopivaa lisäasetusta
ja sillä ohjeella sain Nautiluksen menuun lisäämäni uuden otsikon (kansion) näkymään Nautiluksessa heti. Valinnaiset otsikot on numero- ja aakkojärjestykseessä.

4.) Ja ‘Viimeisimmät’ otsikon olin unohtanut lisätä tämän -> eli avaa Manjaron -> Asetukset -> Yksityisyys -> Tiedostohistoria ja roskakori -> aseta kuinka kauan tiedostohistoriaa pidetään.
Nautilus_2_ 2020-10-24 11-35-21

1 Like

This topic was automatically closed 15 days after the last reply. New replies are no longer allowed.