Volume indicator is stuck

After I raised the maximum volume, the indicator is stuck at full. The problem is only visual, the sound works just fine

System: Kernel: 5.9.16-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 10.2.0 Desktop: KDE Plasma 5.20.4 tk: Qt 5.15.2
wm: kwin_x11 dm: SDDM Distro: Manjaro Linux
Machine: Type: Laptop System: LENOVO product: 2350A26 v: ThinkPad T430 serial: Chassis: type: 10 serial:
Mobo: LENOVO model: 2350A26 serial: UEFI [Legacy]: LENOVO v: G1ETC2WW (2.82 ) date: 08/07/2019
Battery: ID-1: BAT0 charge: 5.2 Wh condition: 5.3/94.0 Wh (6%) volts: 12.5/10.8 model: SANYO 45N1173 type: Li-ion
serial: status: Unknown
CPU: Info: Dual Core model: Intel Core i5-3320M bits: 64 type: MT MCP arch: Ivy Bridge rev: 9 L2 cache: 3 MiB
flags: avx lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 20756
Speed: 1438 MHz min/max: 1200/3300 MHz Core speeds (MHz): 1: 1438 2: 1393 3: 1247 4: 1215
Graphics: Device-1: Intel 3rd Gen Core processor Graphics vendor: Lenovo driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0
chip ID: 8086:0166
Device-2: Chicony thinkpad t430s camera type: USB driver: uvcvideo bus ID: 1-1.6:5 chip ID: 04f2:b2da
Display: x11 server: X.Org 1.20.10 compositor: kwin_x11 driver: intel unloaded: modesetting alternate: fbdev,vesa
resolution: 1600x900~60Hz s-dpi: 96
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 4000 (IVB GT2) v: 4.2 Mesa 20.3.1 compat-v: 3.0 direct render: Yes
Audio: Device-1: Intel 7 Series/C216 Family High Definition Audio vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel v: kernel
bus ID: 00:1b.0 chip ID: 8086:1e20
Sound Server: ALSA v: k5.9.16-1-MANJARO
Network: Device-1: Intel 82579LM Gigabit Network vendor: Lenovo driver: e1000e v: kernel port: 6080 bus ID: 00:19.0
chip ID: 8086:1502
IF: enp0s25 state: down mac:
Device-2: Intel Centrino Advanced-N 6205 [Taylor Peak] driver: iwlwifi v: kernel port: efa0 bus ID: 03:00.0
chip ID: 8086:0085
IF: wlp3s0 state: up mac:
Drives: Local Storage: total: 465.76 GiB used: 51.38 GiB (11.0%)
ID-1: /dev/sda vendor: Samsung model: SSD 860 EVO 500GB size: 465.76 GiB speed: 6.0 Gb/s serial: rev: 4B6Q
Partition: ID-1: / size: 457.45 GiB used: 51.38 GiB (11.2%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
Swap: Alert: No Swap data was found.
Sensors: System Temperatures: cpu: 59.0 C mobo: 0.0 C
Fan Speeds (RPM): cpu: 3968
Info: Processes: 217 Uptime: 7h 49m wakeups: 2 Memory: 11.41 GiB used: 2.84 GiB (24.9%) Init: systemd v: 247 Compilers:
gcc: 10.2.0 Packages: pacman: 1306 Shell: Bash v: 5.1.0 running in: konsole inxi: 3.2.01

2 Likes

The same problem. After the last update indicator becomes stuck only if volume level strictly higher then 100% (when “enlarge maximum volume level” box is checked)