Herkese selamlar, ben Linux işletim sistemine geçmek istiyorum ve tanıdığım insanlar başlangıç olarak Manjaro dağıtımını önerdiler. Açıkçası internette biraz araştırma yaptıktan sonra bütün Linux sürümlerinde tv kartı kurulumu hakkında hiç bir bilgi yok ve ben eğer lanet windows 10 işletim sisteminde kullandığım Skystar S2 tv kartımı Linux işletim sisteminde nasıl kullanacağımı öğrenemezsem kafayı yiyeceğim çünkü windows 10 ve türevlerinden nefret ediyorum. Şimdi lütfen bana yardımcı olun, Youtube’ta Linux işletim sistemine Enigma2 kurulumunu yapan bir video buldum ama hiç bir şey anlamadım üstelik adam rasberrypi’ye yaptı kurulumu sonra o kibrit kutusu kadar küçük zımbırtıya tv kartını ekran kartınıı ssd diski klavyeyi ve fareyi bağladı ve görüntüyü tv ye verdi ama ben bir türlü beceremedim. Lütfen bana yardım edin lütfen
Selamlar, Linuxta özel bir driver vs kurmanıza gerek kalmıyor sistem zaten otomatik tanıyıp yüklüyor %90 durumda.
Videoyu paylaşır mısınız. Tam olarak anlamadığınız yeri belirtir misiniz?
Selamlar ben o videoyu bulamadım ama yeni bir video keşfettim, bu yeni videoda openpctv adında bir iso dosyasını kullanarak bilgisayarı uydu alıcısına çeviriyor yani tam anlamıyla uydu alıcısı oluyor vu+ gibi bir arayüze sahip oluyor aslında benim de aradığım tamda buydu şimdi harddiskin bir bölümüne manjaro diğer bölümüne de openpctv yükleyeceğim. Eğer başarılı bir kurulum gerçekleştirebilirsem buraya gelip herşeyi anlatacağım.
Çok güzel. Harika olur.
Aslında ondaki programları aurda çok büyük ihtimalle vardır.
O paketleri manjaroya da yüklemek de mantıklı olabilir.
Özel değilse ip TV falan kullanmamanızın sebebini sorabilir miyim?
Aslında Linux dünyasında çok fazla bilgiye sahip değilim, elimden geldiğince youtubeta ki videolarla bilgi edinmeye çalışıyorum ancak çok zorlanıyorum. Arkadaşlarım da çok fazla yardımcı olamadılar tv kartı konusunda, bu yüzden tek çareyi forumlarda bilen ustalara sormakta buldum. Ip TV için pek güvenli olmadığı söyleniyor ve ayrıca aylık abonelik ödeme konusunda da biraz endişelerim var çünkü yasal bir platform değil, ücretsiz günlük paylaşılan ip tv listelerinde de sürekli donmalar oluyor ve ben tamamen belgesel müptelası birisiyim ücretsiz ip tv’de belgesel kanallarını izlemek neredeyse mümkün değil. Bu yüzden ben de balkona bir çanak anten kurdum ve aparat ile 3 uydu ayarladım 1w thor uydusu, 16e eutelsat uydusu ve 23,5e astra uydusunu ayarladım günlük cccam ile istediğim bütün belgesel kanallarını izliyorum. Keşke ip tv yasal olsa da ben de gönül rahatlığıyla ücretli abonelik alabilsem
Harika bir zevkiniz varmış gerçekten. IP TV bildiğim kadarıyla yasal olmayan bir durumu yok. Tebrik ederim 3 uyduyu nasıl tutturuyorsunuz? aynı anda mı oluyor?
Yasal olmasını beklersek sanırım, olması çok zor. Yani bence parasını verdikten sonra gönül rahatlığıyla izleyin derim. Zaten şunun şurasında kaçtane zevkimiz var ki hayatta.
Aur repository bu arada arch linux yazılım yükleme yeri oluyor.
Manjaro first thing do yazarsanız yazılım yükleme- güncelleme yerinden(market) aur u etkinleştirmeyi anlatıyorlar sonra da aurdan paket yükleyebiliyorsunuz. Zaten Archlinux tabanlı olduğu için manjaro bu kadar popüler(bence)
Öncelikle biraz geç cevap verdiğim için çok özür dilerim ve aynı zamanda da çok teşekkür ediyorum.
Evet 3 uyduyu da aynı çanak antenden alıyorum bir aparat yardımıyla, ama asıl önemli olan söz konusu uyduların yaşadığımız bölgenin kapsama alında olması. Bir merkez uydu belirleyip önce çanak antenimizi o merkez uyduya en iyi sinyal kalitesini yakalayana kadar ayarlıyoruz, sonra ince ayarlarla uyduyu odaklıyoruz. Ardından eklemek istediğimiz uyduları bahse konu olan aparat ile merkez uyduya ayarlanmış çanak antene bağlıyoruz, doğal olarak burada da sinyal kalitesi en iyi seviyeye yükselene kadar ayarlıyor daha sonra da ince ayar ile odaklıyoruz ve en son olarak da bütün uyduları DiSEqC ile bir yerde topluyor ve tek kablo ile uydu alıcısına gönderiyoruz. Uydu alıcısında da uyduları DiSEqC’e bağladığımız sırası ile tanıtıyoruz. Örneğin ben 16e eutelsat uydusunu merkez almıştım ama DiSEqC’de lnb sıralamasında 2. girişe bağladım 1w thor uydusunu da 1. girişe, 3. girişe de son uydu olan 23,5 astra uydusunu bağlamıştım ve uydu alıcısında da bu şekilde ayarladım 1. lnb thor, 2. lnb eutelsat ve 3. lnb’ye de astra uydusunu tanıttım, kaydettim ve kanalları aradım.
Sanırım kendimi güvende hissedene kadar bir süre ücretli IP TV yayınlarından uzak duracağım, sebebi ise bir IP TV sağlayıcısı vardı, yanılmıyorsam hatırladığım kadarıyla sinevid isminde bir IP TV sağlayıcısıydı bu IP TV sağlayıcısı, neredeyse 1 yılı aşkın bir süre boyunca muazzam bir hizmet sunmuşlardı üstelik tamamen ücretsizdi ve bütün platformların kanalları vardı hepsi sorunsuz açılıyor bir milisalise dahi donma söz konusu değildi ve ücretli aboneliğe geçeceklerini duyurduktan sonra birden ortadan kayboldular, sitelerine erişilmiyordu whatsapp’tan hiçbir paylaşım ya da bildirim yapmamışlardı ve ben gerçekten bu sağlayıcıya güvenmiş yıllık abonelik alacaktım, ama hiçbir şekilde kendilerine ulaşamadım. İşte bu yüzden diğer sağlayıcılara da güvenemiyorum artık.
ve son olarak gönderdiğiniz rehber ve diğer bilgiler için de size sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, şu an harddisklerimde bir sorun yaşıyorum, aslında daha çok depolama sorunu yani harddisklerimde çok kısıtlı alanlar var ve ben film ve dizi arşivlerimden bir türlü kopamıyorum. Ama bir yolunu buldum şu anda bütün arşivimi depolama sitelerine yani bulutlara yüklüyorum, bunun için tam 20 adet gmail 20 adet yandex ve 40 adette mediafire hesabı açtım. Umarım banlanmam yoksa bütün arşivimi kaybederim
Ne demek efem. Sonuçta forum burası.
Gerçekten şaşkınım halen ilk defa 3 uydu olayını duydum
harika şeyler diyorsunuz.
Umarım keyfini bolca çıkarırsınız. O kadar hesap için bitwarden önerebilirim. Aslında çevremde neredeyse linux kullanan yok. Böyle formlardan ve linux podcastlerinden öğreniyorum genelde birçokşeyi.
Ip TV konusunda haklısınız. Bu hizmet niş bi kitleye hitap ediyor gerçektende. Umarım dilediğiniz kaliteyi bulursunuz.
Depolama sizin için bence asıl büyük problemmiş. Bunu İngilizce olan tarafa yazmak iyi olabilir. Belki düşük fiyata güzel bir alternatif bulursunuz.
Bitwarden’ın şifre yöneticisi olduğunu öğrendim aslında Linux dünyası çok harika bir dünya sanırım adapte oluyorum. Udemy’de bir kaç tane Linux eğitimi buldum.
Şu anda onları izliyorum kali Linux adında bir dağıtım var izlediğim eğitim bu dağıtımın kullanımı hakkında ama sanırım bu eğitim hack eğitimi gibi birşey yine de olsun Linux’u öğreniyorum ya o bana yeter
Sanırım windowsun yanına kuracağım Manjaro’yu acaba ne kadarlık bir alana ihtiyacım var Manjaro için? Çünkü şu an windowsun olduğu diskte 13.1gb boş alan var?
Ücretli depolama olarak şu an sadece mediafire satın aldım 1tb depolama alanı verdiler umarım kazık yememişimdir
Udemy eğitimleri hakkında çok birşey söyleyemeceğim.
Bu bir süreç. Kullanımlarınız, alışkanlıklarınız linuxta başka şekilde olacağını unutmayın. Kendinize küçük meydan okumalarla hızlandırmanızı tavsiye ederim.
Mesela 1 hafta boyunca kullanın ve kafanızdaki her işi halletmeye çalışın. Takıldığınız yerleri araştırın.
Linux çok devasa çünkü. Mesela diyelimki indirme yapıyorsunuz. Bilgisayarın kapanmasını programlamak istiyorsunuz.
shutdown 05:34
ile terminale emir verebilirsiniz.
Ne kadar anlatsam siz kendiniz kullanmanız ve soru sormanız gerekiyor.
Disk alanı kullandığınız masaüstüne göre değişir. Bunlar desktop enviromentler konusunu araştırabilirsiniz. GNOME KDE vs
Ne kadar süslü birşey isterseniz ona göre RAM disk tüketimi değişir. Tabiki bu konular manipüle edilebilir.
Tekrardan hoşgeldiniz diyelim. Bu konu daha çok gider
Sorunla karşılaştığınızda, takıldığınızda tr veya İngilizce kısmına sormaktan çekinmeyin. Kullanıp yolunuzu bulun, ve kendinize göre bir sitil oluşturun. Gemileri yakmayı unutmayın.
Fiyatlardan haberim pek yok.
This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.