Pulseaudio tray plugin not showing above panel - it used to

I swear it used to. I have literally no evidence of this.

how it currently looks:
image

How I remember it from… some time ago. (artist’s rendition)
image


system info:

System:
  Kernel: 5.15.12-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0
    parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.15-x86_64
    root=UUID=3c4af43d-de9b-4b63-ad1a-007be98ffe30 rw quiet apparmor=1
    security=apparmor resume=UUID=707ca9e3-c14e-4cbd-86d7-a5246b51143f
    udev.log_priority=3
  Desktop: Xfce 4.16.0 tk: Gtk 3.24.29 info: xfce4-panel wm: xfwm 4.16.1
    vt: 7 dm: LightDM 1.30.0 Distro: Manjaro Linux base: Arch Linux
Machine:
  Type: Desktop System: Gigabyte product: B450 AORUS PRO WIFI v: N/A
    serial: <superuser required>
  Mobo: Gigabyte model: B450 AORUS PRO WIFI-CF v: x.x
    serial: <superuser required> UEFI: American Megatrends v: F51
    date: 07/29/2020
Battery:
  Message: No system battery data found. Is one present?
Memory:
  RAM: total: 15.63 GiB used: 4.25 GiB (27.2%)
  RAM Report:
    permissions: Unable to run dmidecode. Root privileges required.
CPU:
  Info: model: AMD Ryzen 5 3600 bits: 64 type: MT MCP arch: Zen 2
    family: 0x17 (23) model-id: 0x71 (113) stepping: 0 microcode: 0x8701021
  Topology: cpus: 1x cores: 6 tpc: 2 threads: 12 smt: enabled cache:
    L1: 384 KiB desc: d-6x32 KiB; i-6x32 KiB L2: 3 MiB desc: 6x512 KiB
    L3: 32 MiB desc: 2x16 MiB
  Speed (MHz): avg: 3952 high: 4115 min/max: 2200/4208 boost: enabled
    scaling: driver: acpi-cpufreq governor: schedutil cores: 1: 3731 2: 4107
    3: 4081 4: 3918 5: 4108 6: 4082 7: 3523 8: 4110 9: 4056 10: 3978 11: 4115
    12: 3619 bogomips: 86270
  Flags: 3dnowprefetch abm adx aes aperfmperf apic arat avic avx avx2 bmi1
    bmi2 bpext cat_l3 cdp_l3 clflush clflushopt clwb clzero cmov cmp_legacy
    constant_tsc cpb cpuid cqm cqm_llc cqm_mbm_local cqm_mbm_total
    cqm_occup_llc cr8_legacy cx16 cx8 de decodeassists extapic extd_apicid
    f16c flushbyasid fma fpu fsgsbase fxsr fxsr_opt ht hw_pstate ibpb ibs
    irperf lahf_lm lbrv lm mba mca mce misalignsse mmx mmxext monitor movbe
    msr mtrr mwaitx nonstop_tsc nopl npt nrip_save nx osvw overflow_recov pae
    pat pausefilter pclmulqdq pdpe1gb perfctr_core perfctr_llc perfctr_nb
    pfthreshold pge pni popcnt pse pse36 rapl rdpid rdpru rdrand rdseed rdt_a
    rdtscp rep_good sep sev sev_es sha_ni skinit smap smca sme smep ssbd sse
    sse2 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 stibp succor svm svm_lock syscall tce
    topoext tsc tsc_scale umip v_spec_ctrl v_vmsave_vmload vgif vmcb_clean vme
    vmmcall wbnoinvd wdt xgetbv1 xsave xsavec xsaveerptr xsaveopt xsaves
  Vulnerabilities:
  Type: itlb_multihit status: Not affected
  Type: l1tf status: Not affected
  Type: mds status: Not affected
  Type: meltdown status: Not affected
  Type: spec_store_bypass
    mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
  Type: spectre_v1
    mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
  Type: spectre_v2 mitigation: Full AMD retpoline, IBPB: conditional, STIBP:
    conditional, RSB filling
  Type: srbds status: Not affected
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: AMD Navi 23 [Radeon RX 6600/6600 XT/6600M] vendor: ASUSTeK
    driver: amdgpu v: kernel bus-ID: 0a:00.0 chip-ID: 1002:73ff class-ID: 0300
  Display: x11 server: X.Org 1.21.1.2 compositor: xfwm4 v: 4.16.1 driver:
    loaded: amdgpu,ati unloaded: modesetting,radeon alternate: fbdev,vesa
    display-ID: :0.0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 3840x1080 s-dpi: 96 s-size: 1016x285mm (40.0x11.2")
    s-diag: 1055mm (41.5")
  Monitor-1: DisplayPort-1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 82
    size: 598x336mm (23.5x13.2") diag: 686mm (27")
  Monitor-2: HDMI-A-0 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 92
    size: 531x299mm (20.9x11.8") diag: 609mm (24")
  Message: Unable to show advanced data. Required tool glxinfo missing.
Audio:
  Device-1: AMD Navi 21 HDMI Audio [Radeon RX 6800/6800 XT / 6900 XT]
    driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 0a:00.1 chip-ID: 1002:ab28
    class-ID: 0403
  Device-2: AMD Starship/Matisse HD Audio vendor: Gigabyte
    driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 0c:00.4 chip-ID: 1022:1487
    class-ID: 0403
  Device-3: Corsair CORSAIR VIRTUOSO Wireless Gaming Headset type: USB
    driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid bus-ID: 1-4:5 chip-ID: 1b1c:0a5c
    class-ID: 0300 serial: <filter>
  Sound Server-1: ALSA v: k5.15.12-1-MANJARO running: yes
  Sound Server-2: sndio v: N/A running: no
  Sound Server-3: JACK v: 1.9.19 running: no
  Sound Server-4: PulseAudio v: 15.0 running: yes
  Sound Server-5: PipeWire v: 0.3.42 running: yes
Network:
  Device-1: Intel I211 Gigabit Network vendor: Gigabyte driver: igb v: kernel
    port: f000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 8086:1539 class-ID: 0200
  IF: eno1 state: down mac: <filter>
  Device-2: Intel Wireless-AC 9260 driver: iwlwifi v: kernel bus-ID: 04:00.0
    chip-ID: 8086:2526 class-ID: 0280
  IF: wlp4s0 state: up mac: <filter>
  IP v4: <filter> type: dynamic noprefixroute scope: global
    broadcast: <filter>
  IP v6: <filter> type: noprefixroute scope: link
  WAN IP: <filter>
Bluetooth:
  Device-1: Intel Wireless-AC 9260 Bluetooth Adapter type: USB driver: btusb
    v: 0.8 bus-ID: 1-5:3 chip-ID: 8087:0025 class-ID: e001
  Report: rfkill ID: hci0 rfk-id: 2 state: up address: see --recommends
Logical:
  Message: No logical block device data found.
RAID:
  Message: No RAID data found.
Drives:
  Local Storage: total: 4.23 TiB used: 2.54 TiB (60.0%)
  SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends
  ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Seagate model: ST4000DM000-1F2168
    size: 3.64 TiB block-size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
    type: HDD rpm: 5900 serial: <filter> rev: CC52 scheme: GPT
  ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 vendor: Intel model: SSDSC2CT120A3
    size: 111.79 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
    type: SSD serial: <filter> rev: 300i scheme: GPT
  ID-3: /dev/sdc maj-min: 8:32 vendor: Samsung model: SSD 850 EVO 500GB
    size: 465.76 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
    type: SSD serial: <filter> rev: 2B6Q scheme: GPT
  ID-4: /dev/sdd maj-min: 8:48 type: USB vendor: Netac model: OnlyDisk
    size: 29 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B type: N/A
    serial: <filter> rev: 0000 scheme: MBR
  Message: No optical or floppy data found.
Partition:
  ID-1: / raw-size: 94.3 GiB size: 92.26 GiB (97.84%) used: 62.88 GiB (68.2%)
    fs: ext4 dev: /dev/sdb2 maj-min: 8:18 label: N/A
    uuid: 3c4af43d-de9b-4b63-ad1a-007be98ffe30
  ID-2: /boot/efi raw-size: 300 MiB size: 299.4 MiB (99.80%)
    used: 288 KiB (0.1%) fs: vfat dev: /dev/sdb1 maj-min: 8:17 label: NO_LABEL
    uuid: 4C8A-6D46
  ID-3: /media/Victoria raw-size: 3.64 TiB size: 3.64 TiB (100.00%)
    used: 2.48 TiB (68.1%) fs: ntfs dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2 label: Victoria
    uuid: 3092E79392E75C3A
  ID-4: /run/media/tether/2849-307C raw-size: 29 GiB
    size: 28.99 GiB (99.95%) used: 2.03 GiB (7.0%) fs: vfat dev: /dev/sdd1
    maj-min: 8:49 label: N/A uuid: 2849-307C
Swap:
  Kernel: swappiness: 60 (default) cache-pressure: 100 (default)
  ID-1: swap-1 type: partition size: 17.2 GiB used: 47.2 MiB (0.3%)
    priority: -2 dev: /dev/sdb3 maj-min: 8:19 label: swap
    uuid: 707ca9e3-c14e-4cbd-86d7-a5246b51143f
Unmounted:
  ID-1: /dev/sda1 maj-min: 8:1 size: 128 MiB fs: <superuser required>
    label: N/A uuid: N/A
  ID-2: /dev/sda3 maj-min: 8:3 size: 1.95 GiB fs: ntfs label: Backup_Boot
    uuid: 4C6AF9AC6AF99346
  ID-3: /dev/sdc1 maj-min: 8:33 size: 100 MiB fs: vfat label: N/A
    uuid: 342D-15CF
  ID-4: /dev/sdc2 maj-min: 8:34 size: 16 MiB fs: <superuser required>
    label: N/A uuid: N/A
  ID-5: /dev/sdc3 maj-min: 8:35 size: 465.16 GiB fs: ntfs
    label: Zephyr Aspiration uuid: 40362E0A362E0210
  ID-6: /dev/sdc4 maj-min: 8:36 size: 499 MiB fs: ntfs label: N/A
    uuid: 1C74D7F474D7CEA0
USB:
  Hub-1: 1-0:1 info: Hi-speed hub with single TT ports: 10 rev: 2.0
    speed: 480 Mb/s chip-ID: 1d6b:0002 class-ID: 0900
  Device-1: 1-4:5 info: Corsair CORSAIR VIRTUOSO Wireless Gaming Headset
    type: Audio,HID driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid interfaces: 5
    rev: 2.0 speed: 12 Mb/s power: 500mA chip-ID: 1b1c:0a5c class-ID: 0300
    serial: <filter>
  Device-2: 1-5:3 info: Intel Wireless-AC 9260 Bluetooth Adapter
    type: Bluetooth driver: btusb interfaces: 2 rev: 2.0 speed: 12 Mb/s
    power: 100mA chip-ID: 8087:0025 class-ID: e001
  Hub-2: 2-0:1 info: Super-speed hub ports: 4 rev: 3.1 speed: 10 Gb/s
    chip-ID: 1d6b:0003 class-ID: 0900
  Device-1: 2-3:2 info: Netac OnlyDisk type: Mass Storage
    driver: usb-storage interfaces: 1 rev: 3.1 speed: 5 Gb/s power: 496mA
    chip-ID: 0dd8:2004 class-ID: 0806 serial: <filter>
  Hub-3: 3-0:1 info: Hi-speed hub with single TT ports: 1 rev: 2.0
    speed: 480 Mb/s chip-ID: 1d6b:0002 class-ID: 0900
  Hub-4: 3-1:2 info: VIA Labs Hub ports: 4 rev: 2.1 speed: 480 Mb/s
    power: 100mA chip-ID: 2109:3431 class-ID: 0900
  Hub-5: 4-0:1 info: Super-speed hub ports: 4 rev: 3.0 speed: 5 Gb/s
    chip-ID: 1d6b:0003 class-ID: 0900
  Hub-6: 5-0:1 info: Hi-speed hub with single TT ports: 4 rev: 2.0
    speed: 480 Mb/s chip-ID: 1d6b:0002 class-ID: 0900
  Device-1: 5-3:2 info: Microsoft Xbox One Controller
    type: <vendor specific> driver: xpad interfaces: 3 rev: 2.0 speed: 12 Mb/s
    power: 500mA chip-ID: 045e:02d1 class-ID: ff00 serial: <filter>
  Device-2: 5-4:3 info: IBM NetVista Full Width Keyboard type: Keyboard
    driver: hid-generic,usbhid interfaces: 1 rev: 1.1 speed: 1.5 Mb/s
    power: 100mA chip-ID: 04b3:3025 class-ID: 0301
  Hub-7: 6-0:1 info: Super-speed hub ports: 4 rev: 3.1 speed: 10 Gb/s
    chip-ID: 1d6b:0003 class-ID: 0900
Sensors:
  System Temperatures: cpu: N/A mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 38.0 C mem: 38.0 C
  Fan Speeds (RPM): N/A gpu: amdgpu fan: 0
Info:
  Processes: 352 Uptime: 1d 1h 56m wakeups: 1 Init: systemd v: 250
  tool: systemctl Compilers: gcc: 11.1.0 Packages: 1214 pacman: 1205 lib: 341
  flatpak: 6 snap: 3 Shell: fish v: 3.3.1 running-in: xfce4-terminal
  inxi: 3.3.11

see if this helps:

@ishaanbhimwal I don’t see how that’s related?

seems to work as i remember it if panel is at the top of my screen.

you want to reserve space.

1 Like

was already unticked, and ticking it doesn’t change anything.

Didn’t think to check this last night.

It works on one of my monitors, but not the other: