Miksi Manjaro 21.1.0 antaa tämän ilmoituksen?

Asensin eilen 19.8.2021 Manjaro 21.1.0 (kernel 5.13…) Gnome:n niin, että salasin asennuskovalevyn (LUKS) salasanalla ja määritin (pää-)käyttäjän salasanan. En ole mitään muita salasanoja tälle asennukselle. määrittänyt. Jostain syystä Manjaro alkoi tekemään muutaman minuutin välein tällaisen ilmoituksen (oheinen kuva, en saanut siitä kuvakaapppausta). Kun olen yritänyt laittaa siihen jo määrittämäni em. salasanat se ei hyväksy niistä kumpaakaan. Mitään avainnippua en ole määrittänyt. Joten klikkaan vaihtoehdon ‘Peru’ ja sama ilmoitus tulee uudestaan muuuutaman minuutin päästä. Uskoisin tämän ilmoituksen tulevan Geary - sähköpostiohjelman vuoksi, koska se ei ole nyt jostain syystä yhteyttä Gmailiin ja mitään uusia s-posteja ei nyt tule läpi Geary:n kautta. Käynnistin Geary:n koska en nyt saanut Thunderbirdiä toimimaan Gmailin kanssa, kuten aiemmin Manjaroissani. Miten voisin saada ko. ilmoituksen loppumaan ? Laitan tämän kysymyksen suomeksi, koska en ole varma osaanko kääntää ko. ilmoituksen englanniksi oikeilla termeillä

Auttaisiko tätä? Fix for “Current Password No Longer Matches Keyring” – Rob's Blog

Olen myös nähnyt tätä Archlinux wikistä:
“Alternatively, if using GDM and LUKS, GDM can unlock your keyring if it matches your LUKS password. For this to work, you need to use the systemd init in your mkinitcpio.conf as well as the appropriate kernel parameters.”

PS: Viesti englanniksi on: “The password you use to login to your computer no longer matches that of your login keyring”

@cfinnberg Kiitos vastauksesta ja neuvosta ! Asensin Manjaro 21.1.0 Gnome:n uudestaan ja nyt myös Thunderbird toimii kuten pitääkin. En ole varma, mutta eka asennuksen yhteydessä antamani LUKS salasana oli sille liian pitkä ja tai liian monimutkainen ja jouduin sitä ‘‘helpontamaan’’ pariin otteeseen. Ehkä jotain meni siinä sekaisin niin, että Geary ei enää tunnistanut sitä versiota, jonka LUKS silloin hyväksyi [sinne voi laittaa 8 versiota]. Asennuksen jälkeen muutin LUKS:n ja pääkäyttäjän salasanat vaikeammaksi. Tämän epäjatkuvuuden mahdollisuuden aavistaen tein käyttiksen uuden asennuksen vain niillä muutetuilla LUKS- ja pääkäyttäjän salasanoilla, joilla Manjaro lopulta käynnistyi edellisen asennuksen jälkeen ja nyt tuota ilmoituksen ongelmaa ei ole esiintynyt. :grinning:

En käytä Gnome:a, enkä tiedä melkein mitään LUKS:ista, mutta hyvää, että nyt toimii! :smiley:

Muista merkata yhden vastauksen ratkaisuna, että noudataan forumin käytäntöä

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.