Laptop kullanıyorum windowstan manjaro xfcye geçmeli miyim?

Arkadaşlar daha öncesinde linux kullanmadım laptop kullanıyorum yıllar ilerledikçe sistemim windowsta ağırlaşmaya başladı.Manjaro kurmalı mıyım? Pek oyun oynamıyorum oynadığım tek bir oyun var internet tarayıcısından oynanan ve flash desteklenen oyun Naruto Online.Eğer geçersem bu oyunu linuxta açabilir miyim? Ve Manjaro kullanan arkadaşlar manjaroya geçmemi tavsiye eder mi? Herhangi bir ekran kartı problemi vs. çıkar mı?
Sistem özelliklerim:
4 gb ram
intel core i3 7100u 2.4ghz
nvidia geforce 940 mx 2 gb ram

Windows ta masaüstü efektleri vs nin RAM i doldurduğunu düşünüyorsan iyi olabilir. Burada evet Xfce nin düşük RAM tüketen bir arayüzü var fakat biraz daha 100-200mb yüksek bir kullanıma sahip gözünüze ve keyfinize daha fazla hitap edecek bir masaüstü arayüzü( DE desktop enviroment) tercih etmenizi tavsiye ederim.

Bunu resmi dağıtımları yanında kominite dağıtımlarını da göz önünde bulundurarak yapabilirsiniz.

Sağ üstten editions bölümünden community kısmındadır kendileri.

Ancak RAM i bahsettigin oyun dolduruyorsa orada yapacak fazla birşey bulunmamakta. Ayrıca chrome biraz daha fazla RAM kullanımına sahip olabilir bunun içinde Firefox’u bi denemenizi tavsiye ederim. (Çok fazla değişiklik beklemeden tabi)

Driver ve flash flayer olayına gelirsek bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın. Dün çıkmış yeni bir ürün olmadıkça linux desteği baya iyidir.

Flash player olayında ise;
Sadece marketten ‘flashplugin’ adlı flash playeri yüklemeniz gerekebilir. Chromium yada firefox kendi direkt desteklemezse.

Eğer markette görünmez ise (uygulama ekle kaldır - market yani-), Markette aur paketleri etkinleştirmek gerekebilir. Onu ise Uygulama ekle/kaldır → sağ üsten tercihler → AUR → Aur desteğini etkinleştirmeniz gerekli.

Terminalden de haliyle aynı işlemi herhangi bir aur yükleyicisi( mesela ‘paru’ veya ‘pacman’ kullanarak da yapabilirsiniz.

Eğer daha fazla emin olmak istiyorsanız bunu kendiniz de test edebilirsiniz. Manjaro’nun imaj dosyasını flash belleğe yazdığınızda hem format diski hemde test edilebilir live disk elde edersiniz. Bununla istediğiniz dağıtımı test edebilirsiniz.
Tabiki biraz sınırlı olmak üzere birçok yazılımı kurup deneyebilirsiniz bu flash bellek üzerinden.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Benim windowstan yakındığım olay opera kullanıyorum arkasında bir program açıyorum ram 4 gb ise %80-85’i kullanılıyor.Manjaro’da bu problemi yaşar mıyım? Sadece dediğim gibi flash destekli tarayıcı oyununu oynarken arka planda müzik dinlemek vs. istiyorum,bilgisayar oyunları oynamıyorum.Sistemi çok yoracak bir iş yapmayacağım.Birde ek olarak şunu soracağım live olarak başlatırsam bir kasma falan olmaz değil mi? Ve live olarak başlatmam için biostan falan bir ayar yapmama gerek var mı? Birde sana ulaşabileceğim discord adresi var mıdır?

Dediğim gibi ram konusunda daha az problem yaşayacağını söyleyebilirim.
Yani denemeniz gerek bu konuda cok birsey söyleyemiyicem. Aman uçuyor kaçıyor, iste öyle iyi böyle hızlı diye abartamam. Altta minumum kullanımla ilgili bir karşılaştırma videosu var mesela.
Belki bir fikir verebilir. Ama 1GB’i gozden çıkarıp daha keyf alacağın bir masaüstü deneyimi yaşaman bence daha fazla keyif verecektir.

Manjaro XFCE usage comparision

Live USB sadece sistemin diski yerine flash belleği kullanıyor hepsi o kadar. Baya basit yani.
LiveUSB için sadece biraz hızlı bir flash bellek lazım o kadar. Flash bellek üzerinden çalışacak. Yapman gereken flash bellekten başlatmak. Zaten bi tuşla falan o seçme ekranına ulaşabiliyorsunuz.
Soracağın soruların, herkesin aklına gelen ve sormak istedigi sorular olmasından dolayı açık forumda sorman kominite gelişimi açısından daha yararlı.
Ancak DC adresimi DM’den atcam.