Error loading plugin: libnuspell.so.4

Joo, tiedän että samalla nimellä on jo ketju olemassa, mutta ketjussa annettu ohje ei toimi minulla. Tämän virhe viestin saan kun käynnistän xed -editorin Bash Shell komentotulkista. Myöskään Google ei tiennyt ratkaisua.

Yleinen ohje samankaltaisten ongelmien ratkaisemiseen:

.so päätteiset ovat kirjastoja tai jaettuja objekteja, joita tarvitaan ohjelmien ajamiseen. Jos tämmöisen pluginin lataaminen epäonnistuu, se johtuu useimmiten siitä, että kirjaston ja sitä käyttävän ohjelman versiot eivät ole synkassa. Useimmiten tämän pitäisi korjaantua päivittämällä kaikki paketit viimeisimpään versioonsa.

 sudo pacman -Syu 

Jos tämä ei auta, vika saattaa olla pakettivaraston mirrorilla. Tällöin kokeillaan ajantasaisempaa mirroria:

 sudo pacman-mirrors --fasttrack 5 && sudo pacman -Syyu

Jos tämä ei auta, kannattaa tarkistaa mikä paketti omistaa tuon puuttuvan tiedoston ja asentaa se. Pakettia voi etsiä komennolla

 sudo pacman -Fy libnuspell.so.4

Jos ei auta, niin pitää miettiä muita ratkaisuja.

1 Like

Sehän oli siinä. Virheviesti loppui kun asensin nuspell 4.1.0-1 paketin. Toistaiseksi en tiedä mikä se on, mutta riittää kun xed toimii oikein.

sudo pacman -Fy libnuspell.so.4
Tuo rivi se oli joka auttoi tällä kertaa. Kiitokset sulle.

ps: Kuinka tämä merkataan ratkaistuksi.

Tuo rivi ei tee mitään muutoksia, se vain kertoo mikä paketti omistaa sen tiedoston :sweat_smile:

Mutta hienoa jos ongelma korjaantui itsekseen :slightly_smiling_face:

Taas olet oikeassa :thinking: , mutta se kertoi mihin pakettiin puuttuva tiedosto kuuluu (nuspell 4.1.0-1), ja niinpä sitten asensin sen, ja oikoluvustahan siinä oli kysymys, ja nyt sekin toimii niin kuin pitääkin. Muuten tuo oikolukusanasto on sisällöltään Chromium -selaimen ~/.config/chromium/Default/Custom Dictionary.txt tiedoston kanssa saman syntaksin omaava, kun poistaa tiedostosta sen viimeisen rivin ja vaihtaa nimen kopioidessaan uuteen paikkaan. XED -editorin oikolukusanasto taas sijaitsee ~/.config/enchant/fi.dic.

1 Like

This topic was automatically closed 15 days after the last reply. New replies are no longer allowed.