BIOS içinde ne yazık ki FN tuşlarıyla ilgili bir ayar yok. Casper destekten bana BIOS güncellemesi gönderince bakacağım. Bunun haricinde yaptığım uğraşları anlatayım.
Elimdeki Manjaro KDE sürümü nedense donup duruyordu, touchpad toggle kısayolunu açıp kapattığımda cihaz aniden donuyor ve tüm klavye fonksiyonları gidiyordu. Zaten eski cihazımda kullandığım XFCE arayüzünü daha da sevdiğim için tekrardan kurdum.
XFCE arayüzünde kısayol ayarlamayı denediğim vakit ne yazık ki kombinasyon çalışmıyordu, birkaç farklı komutun kısayolunu değiştirerek de denedim.
Tüm bu aksiliklere rağmen Autohotkey üzerinden FN+ESC bir şekilde algılanıyor ve çalışıyor:) Fotoğraf üzerinde görüleceği üzere ctrl+super+() şeklinde bir çıktı görünüyor ve çalışıyor ki bu konuda ne yazık ki herhangi bir python bilgim olmadığı için script yazamıyorum. Bash dilinde touchpad açıp kapatma scripti çalıştırabildim ancak Python üzerinden bahsettiğim scripti çalıştırabilecek bir script yazmayı bilmiyorum. Yardımcı olabilecek varsa şimdiden çok teşekkürler.