Bluetooth headphones don't work

HP Pavilion gaming laptop (15-ec1025la). I just updated my whole system with pacman -Syu and blueman. Sometimes it says connected but no sound.

The first thing I’d try is removing them via Bluetooth settings (un-pair them) and then add them back again. I’ve had to do this a few times with one of my headsets.

Did that several times, never worked.

Please post more information about system

inxi -Fazy

and more information about audio devices detected in PulseAudio or PipeWire

pactl list cards
System:
  Kernel: 6.6.19-1-MANJARO arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 13.2.1
    clocksource: hpet avail: acpi_pm
    parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-6.6-x86_64
    root=UUID=5060b42a-8b4e-4b14-a773-6ea315de36d7 rw quiet apparmor=1
    security=apparmor udev.log_priority=3
  Desktop: Budgie v: 10.9.1 tk: GTK v: 3.24.41 wm: budgie-wm
    with: budgie-panel tools: budgie-screensaver,gsd-screensaver-proxy
    dm: LightDM v: 1.32.0 Distro: Manjaro base: Arch Linux
Machine:
  Type: Laptop System: HP product: HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec1xxx v: N/A
    serial: <superuser required> Chassis: type: 10 serial: <superuser required>
  Mobo: HP model: 87B0 v: 31.23 serial: <superuser required>
    part-nu: 162D6LA#ABM uuid: <superuser required> UEFI: AMI v: F.25
    date: 08/18/2021
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 8.5 Wh (19.5%) condition: 43.6/43.6 Wh (100.0%)
    volts: 10.6 min: 11.6 model: Hewlett-Packard Primary type: Li-ion serial: N/A
    status: discharging cycles: 392
CPU:
  Info: model: AMD Ryzen 5 4600H with Radeon Graphics bits: 64 type: MT MCP
    arch: Zen 2 gen: 3 level: v3 note: check built: 2020-22
    process: TSMC n7 (7nm) family: 0x17 (23) model-id: 0x60 (96) stepping: 1
    microcode: 0x8600106
  Topology: cpus: 1x cores: 6 tpc: 2 threads: 12 smt: enabled cache:
    L1: 384 KiB desc: d-6x32 KiB; i-6x32 KiB L2: 3 MiB desc: 6x512 KiB L3: 8 MiB
    desc: 2x4 MiB
  Speed (MHz): avg: 1933 high: 3000 min/max: 1400/3000 boost: enabled
    scaling: driver: acpi-cpufreq governor: schedutil cores: 1: 3000 2: 3000
    3: 1400 4: 1400 5: 1400 6: 3000 7: 1397 8: 1400 9: 1400 10: 1400 11: 3000
    12: 1400 bogomips: 71896
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm
  Vulnerabilities:
  Type: gather_data_sampling status: Not affected
  Type: itlb_multihit status: Not affected
  Type: l1tf status: Not affected
  Type: mds status: Not affected
  Type: meltdown status: Not affected
  Type: mmio_stale_data status: Not affected
  Type: retbleed mitigation: untrained return thunk; SMT enabled with STIBP
    protection
  Type: spec_rstack_overflow mitigation: Safe RET
  Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via
    prctl
  Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer
    sanitization
  Type: spectre_v2 mitigation: Retpolines, IBPB: conditional, STIBP:
    always-on, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected
  Type: srbds status: Not affected
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: NVIDIA GP107M [GeForce GTX 1050 3 GB Max-Q] vendor: Hewlett-Packard
    driver: nouveau v: kernel non-free: 545.xx+ status: current (as of 2024-02;
    EOL~2026-12-xx) arch: Pascal code: GP10x process: TSMC 16nm
    built: 2016-2021 pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 8 link-max: gen: 3
    speed: 8 GT/s lanes: 16 ports: active: none empty: HDMI-A-1 bus-ID: 01:00.0
    chip-ID: 10de:1c91 class-ID: 0300 temp: 43.0 C
  Device-2: AMD Renoir [Radeon RX Vega 6 ] vendor: Hewlett-Packard
    driver: amdgpu v: kernel arch: GCN-5 code: Vega process: GF 14nm
    built: 2017-20 pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4
    speed: 16 GT/s ports: active: eDP-1 empty: none bus-ID: 05:00.0
    chip-ID: 1002:1636 class-ID: 0300 temp: 41.0 C
  Device-3: Luxvisions Innotech HP TrueVision HD Camera driver: uvcvideo
    type: USB rev: 2.0 speed: 480 Mb/s lanes: 1 mode: 2.0 bus-ID: 3-3:2
    chip-ID: 30c9:0035 class-ID: fe01 serial: <filter>
  Display: x11 server: X.org v: 1.21.1.11 with: Xwayland v: 23.2.4
    compositor: budgie-wm driver: X: loaded: amdgpu,modesetting
    alternate: fbdev,vesa dri: radeonsi,nouveau gpu: amdgpu display-ID: :0
    screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-size: <missing: xdpyinfo>
  Monitor-1: eDP-1 mapped: eDP model: ChiMei InnoLux 0x1526 built: 2019
    res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142 gamma: 1.2 size: 344x193mm (13.54x7.6")
    diag: 394mm (15.5") ratio: 16:9 modes: max: 1920x1080 min: 640x480
  API: OpenGL Message: Unable to show GL data. glxinfo is missing.
Audio:
  Device-1: NVIDIA GP107GL High Definition Audio vendor: Hewlett-Packard
    driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 8
    link-max: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16 bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0fb9
    class-ID: 0403
  Device-2: AMD ACP/ACP3X/ACP6x Audio Coprocessor vendor: Hewlett-Packard
    driver: N/A alternate: snd_pci_acp3x, snd_rn_pci_acp3x, snd_pci_acp5x,
    snd_pci_acp6x, snd_acp_pci, snd_rpl_pci_acp6x, snd_pci_ps,
    snd_sof_amd_renoir, snd_sof_amd_rembrandt, snd_sof_amd_vangogh pcie: gen: 3
    speed: 8 GT/s lanes: 16 link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s bus-ID: 05:00.5
    chip-ID: 1022:15e2 class-ID: 0480
  Device-3: AMD Family 17h/19h HD Audio vendor: Hewlett-Packard
    driver: snd_hda_intel v: kernel pcie: gen: 3 speed: 8 GT/s lanes: 16
    link-max: gen: 4 speed: 16 GT/s bus-ID: 05:00.6 chip-ID: 1022:15e3
    class-ID: 0403
  API: ALSA v: k6.6.19-1-MANJARO status: kernel-api with: aoss
    type: oss-emulator tools: alsactl,alsamixer,amixer
  Server-1: JACK v: 1.9.22 status: off tools: N/A
  Server-2: PipeWire v: 1.0.3 status: off tools: pw-cli
  Server-3: PulseAudio v: 17.0 status: active with: pulseaudio-alsa
    type: plugin tools: pacat,pactl,pavucontrol
Network:
  Device-1: Realtek RTL8111/8168/8211/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
    vendor: Hewlett-Packard RTL8111/8168/8411 driver: r8169 v: kernel pcie:
    gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 1 port: e000 bus-ID: 02:00.0
    chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200
  IF: eno1 state: down mac: <filter>
  Device-2: Realtek RTL8822CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter
    vendor: Hewlett-Packard driver: rtw_8822ce v: N/A modules: rtw88_8822ce pcie:
    gen: 1 speed: 2.5 GT/s lanes: 1 port: d000 bus-ID: 03:00.0
    chip-ID: 10ec:c822 class-ID: 0280
  IF: wlo1 state: up mac: <filter>
  Info: services: NetworkManager, systemd-timesyncd, wpa_supplicant
Bluetooth:
  Device-1: Realtek 802.11ac WLAN Adapter driver: btusb v: 0.8 type: USB
    rev: 1.0 speed: 12 Mb/s lanes: 1 mode: 1.1 bus-ID: 1-4:3 chip-ID: 0bda:b00c
    class-ID: e001 serial: <filter>
  Report: btmgmt ID: hci0 rfk-id: 2 state: up address: <filter> bt-v: 5.1
    lmp-v: 10 status: discoverable: no pairing: no class-ID: 6c010c
Drives:
  Local Storage: total: 238.47 GiB used: 36.43 GiB (15.3%)
  SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends
  ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: SK Hynix
    model: BC511 HFM256GDJTNI-82A0A size: 238.47 GiB block-size: physical: 512 B
    logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 tech: SSD serial: <filter>
    fw-rev: HPS0 temp: 35.9 C scheme: GPT
Partition:
  ID-1: / raw-size: 63.39 GiB size: 62.09 GiB (97.95%) used: 36.41 GiB (58.6%)
    fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p5 maj-min: 259:5
  ID-2: /boot/efi raw-size: 100 MiB size: 96 MiB (96.00%)
    used: 25.7 MiB (26.7%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 maj-min: 259:1
Swap:
  Alert: No swap data was found.
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 42.5 C mobo: N/A
  Fan Speeds (rpm): fan-1: 0 fan-2: 0
  GPU: device: amdgpu temp: 42.0 C device: nouveau temp: 43.0 C
Info:
  Memory: total: 8 GiB note: est. available: 7.13 GiB used: 2.18 GiB (30.6%)
  Processes: 364 Power: uptime: 39m states: freeze,mem,disk suspend: deep
    avail: s2idle wakeups: 1 hibernate: platform avail: shutdown, reboot,
    suspend, test_resume image: 2.85 GiB services: gsd-power,upowerd
    Init: systemd v: 255 default: graphical tool: systemctl
  Packages: pm: pacman pkgs: 1344 libs: 428 tools: pamac,yaourt Compilers:
    clang: 16.0.6 gcc: 13.2.1 Shell: Bash v: 5.2.26 running-in: gnome-terminal
    inxi: 3.3.33
Card #0
	Name: alsa_card.pci-0000_01_00.1
	Driver: module-alsa-card.c
	Owner Module: 6
	Properties:
		alsa.card = "0"
		alsa.card_name = "HDA NVidia"
		alsa.long_card_name = "HDA NVidia at 0xfc080000 irq 80"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:01:00.1"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:01.1/0000:01:00.1/sound/card0"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "10de"
		device.vendor.name = "NVIDIA Corporation"
		device.product.id = "0fb9"
		device.product.name = "GP107GL High Definition Audio Controller"
		device.string = "0"
		device.description = "GP107GL High Definition Audio Controller"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	Profiles:
		output:hdmi-stereo: Digital Stereo (HDMI) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 5900, available: no)
		output:hdmi-surround: Digital Surround 5.1 (HDMI) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 800, available: no)
		output:hdmi-surround71: Digital Surround 7.1 (HDMI) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 800, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra1: Digital Stereo (HDMI 2) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra1: Digital Surround 5.1 (HDMI 2) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra1: Digital Surround 7.1 (HDMI 2) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 600, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra2: Digital Stereo (HDMI 3) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra2: Digital Surround 5.1 (HDMI 3) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra2: Digital Surround 7.1 (HDMI 3) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 600, available: no)
		output:hdmi-stereo-extra3: Digital Stereo (HDMI 4) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 5700, available: no)
		output:hdmi-surround-extra3: Digital Surround 5.1 (HDMI 4) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 600, available: no)
		output:hdmi-surround71-extra3: Digital Surround 7.1 (HDMI 4) Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 600, available: no)
		off: Off (sinks: 0, sources: 0, priority: 0, available: yes)
	Active Profile: output:hdmi-stereo
	Ports:
		hdmi-output-0: HDMI / DisplayPort (type: HDMI, priority: 5900, latency offset: -20000 usec, not available)
			Properties:
				device.icon_name = "video-display"
			Part of profile(s): output:hdmi-stereo, output:hdmi-surround, output:hdmi-surround71
		hdmi-output-1: HDMI / DisplayPort 2 (type: HDMI, priority: 5800, latency offset: 0 usec, not available)
			Properties:
				device.icon_name = "video-display"
			Part of profile(s): output:hdmi-stereo-extra1, output:hdmi-surround-extra1, output:hdmi-surround71-extra1
		hdmi-output-2: HDMI / DisplayPort 3 (type: HDMI, priority: 5700, latency offset: 0 usec, not available)
			Properties:
				device.icon_name = "video-display"
			Part of profile(s): output:hdmi-stereo-extra2, output:hdmi-surround-extra2, output:hdmi-surround71-extra2
		hdmi-output-3: HDMI / DisplayPort 4 (type: HDMI, priority: 5600, latency offset: 0 usec, not available)
			Properties:
				device.icon_name = "video-display"
			Part of profile(s): output:hdmi-stereo-extra3, output:hdmi-surround-extra3, output:hdmi-surround71-extra3

Card #1
	Name: alsa_card.pci-0000_05_00.6
	Driver: module-alsa-card.c
	Owner Module: 7
	Properties:
		alsa.card = "1"
		alsa.card_name = "HD-Audio Generic"
		alsa.long_card_name = "HD-Audio Generic at 0xfc5c0000 irq 81"
		alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
		device.bus_path = "pci-0000:05:00.6"
		sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:08.1/0000:05:00.6/sound/card1"
		device.bus = "pci"
		device.vendor.id = "1022"
		device.vendor.name = "Advanced Micro Devices, Inc. [AMD]"
		device.product.id = "15e3"
		device.product.name = "Family 17h/19h HD Audio Controller"
		device.string = "1"
		device.description = "Family 17h/19h HD Audio Controller"
		module-udev-detect.discovered = "1"
		device.icon_name = "audio-card-pci"
	Profiles:
		input:analog-stereo: Analog Stereo Input (sinks: 0, sources: 1, priority: 32833, available: yes)
		output:analog-stereo: Analog Stereo Output (sinks: 1, sources: 0, priority: 39268, available: yes)
		output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex (sinks: 1, sources: 1, priority: 39333, available: yes)
		off: Off (sinks: 0, sources: 0, priority: 0, available: yes)
	Active Profile: output:analog-stereo+input:analog-stereo
	Ports:
		analog-input-internal-mic: Internal Microphone (type: Mic, priority: 8900, latency offset: 0 usec, availability unknown)
			Properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
			Part of profile(s): input:analog-stereo, output:analog-stereo+input:analog-stereo
		analog-input-mic: Microphone (type: Mic, priority: 8700, latency offset: 0 usec, not available)
			Properties:
				device.icon_name = "audio-input-microphone"
			Part of profile(s): input:analog-stereo, output:analog-stereo+input:analog-stereo
		analog-output-speaker: Speakers (type: Speaker, priority: 10000, latency offset: 0 usec, availability unknown)
			Properties:
				device.icon_name = "audio-speakers"
			Part of profile(s): output:analog-stereo, output:analog-stereo+input:analog-stereo
		analog-output-headphones: Headphones (type: Headphones, priority: 9900, latency offset: 0 usec, not available)
			Properties:
				device.icon_name = "audio-headphones"
			Part of profile(s): output:analog-stereo, output:analog-stereo+input:analog-stereo

Install Majaro Pipewire, This should fix it. It will ask for remove pluseaudio and its dependencies Just say yes and install pipewire.

sudo pacman -S manjaro-pipewire

1 Like

Welcome to the Forum and thanks for your contribution.

It’s worthy to note that the Original Poster hasn’t posted anything here in about 2½ months and only has 5 posts total (3 threads).

I guess this thread has run its course.
:wink:

2 Likes