Audio grubunu ekleme sorunu

Merhabalar,

Manjaro’yu; Ardour ve güncel synth pluginlerini kullanmak için kurdum. Genel olarak bilgisayara ses kartı üzerinden bağlantı yapıp, hem midi klavyeyi hemde gitarları bağlamak istiyorum. Bunun yanında da midi klavyeden, Surge gibi bazı VST’lerle parçaya eklemeler yapacağım. Rehber olarak Unfa’nın [How do I prepare Manjaro KDE for audio production?] videosunu takip ediyorum.

Şu ana kadar her şey tamamdı, daha önceki yüklemlerimde böyle bir problem yaşamıyordum fakat bir arkadaşımdan aldığım (Edirol) ses kartı o zaman yoktu. Şu an ondan mı değil mi diye düşünüyorum fakat pek zannetmiyorum çünkü ses almada bir problem yaşamadım.

Açıkçası lafı uzatmadan sadede gelmem gerekirse, Unfa’nın 11:48’de anlattığı “Configuring User permissions - The audio group” kısmında başarısız oldum.

/etc/security/limits.d üzerinden @audio eklemelerini videodaki şekilde yaptım. Ki ses kartı olmadan önce işe yarıyordu(?) Fakat groups yazdığımda; audio, grup listesinde çıkmıyor. Üstelik Cadence’de de “User in audio group” kısmı “No!” şeklinde işaretlenmiş.

Tam olarak problem nerededir, tahminlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.
Cannur.

sudo usermod -a -G audio $USER olarak uyguladım bende de gelmedi
sudo groupadd^Cudio bu komut bende çalışmadı

Ancak onda da No! yazıyor zaten önemli bir ayrıntı gibi gelmedi bana

konudan anlamıyorum ama postunuzda hiçbir link yok, hangi videodan bahsettiğiniz belli değil. ayrıca anlatımınızı takip etmek için bir video izlenmesi gerektiği anlaşılıyor, insanlar bunu yapmak istemeyebilir, uyguladığınız adımları postta görmek isteyebilirler.

sudo groupadd^Cudio bu komut belli ki yanlış.

kullanıcıyı audio ve diğer gruplara manjaro settings manager uygulamasından (veya menünüzden) user accounts üzerine tıklayarak eklemeyi deneyebilirsiniz.
kolay gelsin
edit: iki postun aynı kullanıcı tarafından yazıldığını düşünmüşüm, özür dilerim :slight_smile: ikinize de kolay gelsin.

Merhaba, uzun zamandır foruma giremedim, şimdi görüyorum ilginiz için teşekkür ederim.

Merhaba, “sudo groupdadd audio” olarak denediniz fakat burada yazım hatası yaptınız diye düşünüyorum. Bu komutu işlettikten sonra oturumu kapatıp açmak gerekiyor, onu denemiş miydiniz?

np

Sanırım denemiştim, guide nasıl yaptıysa yaptım ama gelmemişti sanırsam :sunny:
cok detaylı bilgim yok. Bazen sadece komut cıktıları lazım oluyo sadece deniyoruz.

Anladım eğer yeniden kurmayı denerseniz haber verin, ben daha sonradan birkaç kez format atıp tekrar tekrar bu işlemleri yaptım artık sorunsuz aşabiliyorum bu aşamaları fakat her şeyden önce önerim Timeshift ile bir yedek alıp işlemlere öyle başlamak.