XFCE 18.0.4 Headphone hissing

Hi ,

After doing all the latest update for XFCE , overtime i load a video i keep hearing a static hissing noise in the background. i thought i might be the latest kernel so i switch to an older one and its still doing the same. Anyone else experiencing this or know hows to fix it?

Laptop? Desktop? Mac? PC? :woman_shrugging:

Sorry, its a Dell XPS 13 Laptop.

Below is the specs from terminal.

 ██████████████████  ████████     
 ██████████████████  ████████     OS: Manjaro 18.0.4 Illyria
 ██████████████████  ████████     Kernel: x86_64 Linux 4.19.56-1-MANJARO
 ██████████████████  ████████     Uptime: 16h 9m
 ████████            ████████     Packages: 1443
 ████████  ████████  ████████     Shell: bash 5.0.7
 ████████  ████████  ████████     Resolution: 1920x1080
 ████████  ████████  ████████     DE: Xfce4
 ████████  ████████  ████████     WM: Xfwm4
 ████████  ████████  ████████     WM Theme: McOS-MJV-Dark-XFCE-Edition-2.3
 ████████  ████████  ████████     GTK Theme: Adapta-Nokto-Breath [GTK2]
 ████████  ████████  ████████     Icon Theme: Papirus-Dark
 ████████  ████████  ████████     Font: Noto Sans 10
 ████████  ████████  ████████     CPU: Intel Core i7-8550U @ 8x 4GHz [43.0°C]
                                  GPU: Unknown
                                  RAM: 2520MiB / 7702MiB

Any ideas ? it happens when as soon as i watch a YouTube video or a video on VLC , i even tried to listen to Spotify and i cant enjoy my music while this static noise is playing in the background! When ever am not watching anything or listening while i have headphone on the static noise is not there, its completely silent like it should be.

No one else experiencing these headphone issues ? i switched to my windows 10 dual boot and these symptoms are not occurring.

so far you have not supplied any information about your audio hardware for anyone to help you

have you tried changing audio settings in VLC from Pulseaudio to direct playback to ALSA device?

have you checked audio device settings and levels in alsamixer ?

and Pulseaudio Volume Control (pavucontrol)?

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Forum kindly sponsored by