Türkçe sistem - Wine - Steam çalışma hataları [ÇÖZÜM] [Solution]

tutorial
games
wine
manjarotürkiye
solution

#1

Arkadaşlar bir iki hafta içinde yaşadığım sıkıntıdan çektiğim çileden bahsedeceğim biraz.
Wine ile lol, hots yüklerken mi dersiniz, Steam üzerinden çoğu yazının görülmemesi hala bazı oyunları açamamak mı dersiniz nasıl başımı ağrıttı anlatamam.

Dikkat ettiğiniz üzere bu takım sorunlar sadece biz Türklerde ortaya çıktığını fark ettim.(Önceki postlarımdan da görebileceğiniz üzere.) Ve dil ayarları ile oynadım. O da ne ? Bir anda hiç bir problem kalmadı herşey olması gerektiği gibi gidiyor. Ama neden ne alak olabilir diye biraz daha araştırdım…

Locale çıktısı aşağıdadır. (Eski)

[loradona@Yaman-Pc ~]$ locale
LANG=tr_TR.UTF-8
LC_CTYPE=tr_TR.UTF-8
LC_NUMERIC=tr_TR.UTF-8
LC_TIME=tr_TR.UTF-8
LC_COLLATE="tr_TR.UTF-8"
LC_MONETARY=tr_TR.UTF-8
LC_MESSAGES="tr_TR.UTF-8"
LC_PAPER=tr_TR.UTF-8
LC_NAME="tr_TR.UTF-8"
LC_ADDRESS="tr_TR.UTF-8"
LC_TELEPHONE="tr_TR.UTF-8"
LC_MEASUREMENT=tr_TR.UTF-8
LC_IDENTIFICATION="tr_TR.UTF-8"
LC_ALL=

Hepsini teker teker değiştirmek yerine C ile alakalı olduğunu düşünüp “LC_CTYPE=” değerini en_US.UTF-8 olarak ayarladım.

Locale (Yeni)

[loradona@Yaman-Pc ~]$ locale
LANG=tr_TR.UTF-8
LC_CTYPE=en_US.UTF-8
LC_NUMERIC=tr_TR.UTF-8
LC_TIME=tr_TR.UTF-8
LC_COLLATE="tr_TR.UTF-8"
LC_MONETARY=tr_TR.UTF-8
LC_MESSAGES="tr_TR.UTF-8"
LC_PAPER=tr_TR.UTF-8
LC_NAME="tr_TR.UTF-8"
LC_ADDRESS="tr_TR.UTF-8"
LC_TELEPHONE="tr_TR.UTF-8"
LC_MEASUREMENT=tr_TR.UTF-8
LC_IDENTIFICATION="tr_TR.UTF-8"
LC_ALL=

İlginçtir ki sorunum çözüldü.Umarım sizinde bu şekilde çözülebilir…
Eğer ufak bir test yapmak istiyorsanız :

Steam ayarları üzerinden arayüz ve dil değiştirme bölümü tr_TR.UTF-8 de gözükmüyor arkadaşlar belki neden olduğunu bilmiyordunuz daha önceden…

LANG=en_US.UTF-8 steam

komutu ile çalıştırıp tekrar deneyin !

Tabiki bu geçici bir çözümdür kendi dilimizin ayarlarını kullanamamak bir nebze üzücü. Buna nasıl bir çözüm üretebiliriz kalıcı olarak fikirlerinizi beklemekteyim !

[Wine üzerinden de bir çok hatanın çözümü budur arkadaşlar ! Sadece locale ayarlarını değiştirin veyahut başına LANG=en_US.UTF-8 ekleyerek çalıştırın]