Υπάρχει κάποιος που μιλάει Ελληνικά για βοήθεια?

Καλό βράδυ, έχω εγκαταστήσει το Manjaro Deppin και τα windows 10.Δεν έχω καλές γνώσεις στο linux αν και έχω χρησιμοποίηση mint και ubuntu.To Manjaro Deppin μου αρέσει πολύ.Το πρόβλημα που είχα είναι ότι δεν μπορούσα να μπω στο fritz box 7330 .To αποτέλεσμα είναι ότι αναγκάστηκα να βγάλω το manjaro και όλα δουλεύουν σωστά.Τώρα ετοιμάζομαι να τα εγκαταστήσω και πάλι άλλα θέλω να ρωτήσω αν το manjaro δημιουργεί πρόβλημα στο ρούτερ μου, αν έχει κάποια σχέση με προβλήματα που αντιμετώπισα με ενημερώσεις των win 10, και αν υπάρχει τρόπος να κάνω απεγκατάσταση του manjaro χωρίς να κάνω φορμάτ. Ευχαριστώ πολύ

Λίγο αργοπορημένα αλλά αν δεν έχεις παρατήσει την προσπάθεια, δώσε περισσότερες πληροφορίες διαχωρίζοντας τα προβλήματα
fritzbox
Win updates

Γενικά η επανεγκατάσταση δεν συνηθίζεται στα Arch/Manjaro λόγω εγωισμού :laughing: , αφού υπάρχει αρκετή βοήθεια από την κοινότητα και αρκετό documentation.

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση,τα προβλήματα που είχα είναι ολα εντάξει.Επειδή είμαι σχετικά καινούργιος στο manjaro θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί τα αγγλικά δεν είναι καλά .Το deepin που χρησιμοποιώ είναι σταθερή διανομή, και οταν βγεί μια καινούργια ανανεώνετε μ ε ενα απλό update ? Μπορώ να δοκιμάσω και άλλες διανομές cinnamon- xfce χωρίς κα καταργήσω το deepin ? Μπορείς να με συμβουλέψεις πως να ρυθμίσω το τείχος προστασίας αν χρειάζεται ? Που μπορώ να βρίσκω Ελληνική βοήθεια για το manjaro χωρίς να σου γίνομαι βάρος σε εσενα ? Σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλές γιορτές και καλή χρονιά με υγεία.Περιμένω νέα σου.

Είναι rolling διανομή με βάση το Archlinux. Δηλαδή, όταν μία εφαρμογή ανανεώνεται από τον δημιουργό της, ανανεώνεται και στο Manjaro. Συνήθως, περνάει πρώτα από φάση testing το Archlinux, γίνεται stable στο Archlinux, μετά περνάει testing στο Manjaro, και τέλος μπαίνει stable στο Manjaro. Εννοείται ότι κι εσύ θα βασίζεσαι στη γραμμή stable ως αρχάριος. Τελικά η σειρά stable του Manjaro είναι αρκετά σταθερή με ελάχιστα προβλήματα, τα οποία και αυτά λύνονται με τη συνδρομή του forum. Ναι, με ένα απλό update ανανεώνεται.

Θεωρητικά ναι. Δεν προτείνεται η ασυλλόγιστη σύγχρονη χρήση διαφορετικών Desktop Environments με τον ίδιο λογαριασμό χρήστη. Υπάρχουν κάποιες σχετικά ασφαλείς μεθοδολογίες που μπορούμε να τις συζητήσουμε σιγά-σιγά.

Αν έχεις βάσιμες υποψίες ότι σε παρακολουθούν μυστικές ή φανερές υπηρεσίες ή αν συχνάζεις σε περίεργες ιστοσελίδες με πορνό και torrents, υπάρχουν σχετικές τεχνικές χρήσης firewall (g/ufw). Αν όχι, τότε γενικά δεν χρειάζεται.

Εδώ υπάρχουν κι άλλοι ελληνόγλωσσοι αδελφοί. Κάποιοι απ’ αυτούς (κι εγώ) κυκλοφορούν και στο forum του Osarena.net. Νομίζω ότι εδώ μπορείς να βρεις βοηθεια, αλλά… βρε αδερφέ, Linux ή τεχνολογικά χωρίς λίγο αγγλικό; Μαύρη είν’ η νύχτα…
Στο Archlinux wiki έχει κάποια λήμματα με ελληνική μετάφραση. Αυτά ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!! Χωρίς διάβασμα στο Archlinux-Manjaro είναι “σχετική προσβολή” να ψάχνεις βοήθεια. Όχι για να σε τρομάξω, αλλά για να καταλάβεις πού βρίσκεσαι :rolling_eyes: . Εξ ορισμού εννοείται ότι έχεις διαβάσει τη βιβλιογραφία και δεν βρήκες βοήθεια. Στο Arch forum αυτό είναι κυριολεκτικό :skull:. Εδώ στο Manjaro δεν ισχύει, αλλά εκτιμάται πολύ θετικά. Κι εσύ θέλεις να είσαι “καλό παιδί”, έτσι δεν είναι;

Πάντως να είσαι σίγουρος, δεν είναι βάρος για κανέναν μας. Όσο είμαστε online, φυσικά.

Καλά Χριστούγεννα, σε σένα και σε όλους!

2 Likes

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.