[Stable Update] 2017-05-27 - Kernels, Cinnamon, Firefox, Mesa, OpenSSL, Kodi

update
stable

#84

Hm. Meanwhile I got it how the dkms patches work, sorry :wink: Anyway the 411 extramodule isn’t working for me…


#85

Well this is mysterious. I just reinstalled the broadcom-wl-dkms version from the repo again and now it’s working with linux411, too. I have no idea what happened in the first place but seems there’s nothing that would need to be fixed :wink:


#86

I still get the same problem with i3status-manjaro.

Did you mean to rebuild it manually??? usually I do not do that for official pkgs.


#87

This is wrong. Your script is a script and not a config file for i3status.
You would need to run i3status -c ~/i3status.conf


#88

I do that just for testing. In my i3 config I put

I used to do that, and it was working.


#89

You’re mixing it up.

"status_command $i3_path/i3script.sh" in i3 config is ok

"i3status -c ~/.config/i3/i3status.conf" in terminal is ok

"i3status -c ~/.config/i3script.sh" no matter where, is not ok!

I’m not sur if the format for the argument might have changed, I am trying to confirm that right now, but try in your script to replace --config with just -c - that should work in any case.


#90

I repalce --config with -c in my i3script.sh and the problem persist.
Could you tell me where to find warrings/error logs of i3 or istatus for debugging.???


#91

What is the terminal output when you run

i3status -c ~/.config/i3/i3status.conf

?


#92
$ i3status -c ~/.config/i3/i3status.conf
Segmentation fault

but without -c ~/.config/i3/i3status.conf

$ i3status
i3status: trying to auto-detect output_format setting
i3status: auto-detected "term"
no IPv6 | 22.8 GiB | W: ( 40% at Loucif01) 172.16.16.211 | E: down | FULL 87.30% | 1.60 | 2017-05-31 13:54:55

!!!


#93

What’s the content of your i3status.conf?


#94
~/.config/i3/i3status.conf
###########################################################################
# i3status configuration file.                                            #
# see "man i3status" for documentation.                                   #
#                                                                         #
# It is important that this file is edited as UTF-8.                      #
# The following line should contain a sharp s:                            #
# ß                                                                       #
# If the above line is not correctly displayed, fix your editor first!    #
#                                                                         #
# TODO RAM usage, Network up/down speed, No battey,                       #
# TODO Change date to "Dec 15"                                            #
###########################################################################
general {
        output_format = i3bar
        colors = true
        interval = 2
}

order += "disk /"
#order += "run_watch VPN"
#order += "run_watch DHCP"
order += "wireless wlp4s0"
order += "ethernet enp3s0"
order += "cpu_usage"
order += "load"
order += "cpu_temperature 0"
order += "battery 0"
order += "volume master"
order += "time"


cpu_temperature 0 {
        format = " %degrees °C"
        max_threshold = 75 # default 75
}


cpu_usage {
        format = " %usage"
}

wireless wlp4s0 {
        format_up = "  %quality (%essid %ip)" # Possible: %bitrate %frequency
        format_down = " "
}

ethernet enp3s0 {
        # if you use %speed, i3status requires root privileges
        format_up = " %ip (%speed)"
        format_down = ""
}

battery 0 {
#        format = "%status %percentage %remaining %emptytime"
        format = "%status %percentage %remaining"
        last_full_capacity = true
        format_down = ""
        status_chr = ""
        status_bat = ""
        status_full = ""
        path = "/sys/class/power_supply/BAT%d/uevent"
        low_threshold = 21
        threshold_type = percentage
}

run_watch VPN {
        pidfile = "/var/run/vpnc/pid"
}


run_watch DHCP {
#       pidfile = "/var/run/dhcpcd-*0.pid"
        pidfile = "/var/run/dhclient*.pid"
}

time {
        format = " %a %d %b  %H:%M"
#       format = " %a %d %b %Y  %H:%M"
#       format = "%H:%M %d/%m/%Y %Z"
}

load {
        format = " %5min"      # Possible: %1min %5min %15min
        max_threshold = 1.7      # For my 2 cores processor
}

disk "/" {
        format = " %avail"      # %free
}

volume master {
        format = " %volume"
        device = "default"
        mixer = "Master"
        mixer_idx = 0
}

I replaced my i3satus.conf with /etc/i3status.conf and it works but the out put is different I should fix my i3script too.
I do not iknwo what is chnaged with the new release of i3staus that breaks old scripts
!!!


#95

Something in your custom i3status.conf must be incompatible with the latest version then …


#96

Yes. When I use your config, my bar crashes, too! :wink:


#97

I’ve added some more information on github. Let’s see what Airblader has to say :slight_smile:


#98

I now just removed the commented lines at the beginning of your config and now it works :smile:
Try that @kbk !

edit: removing just the first line with all the hashes is enough.


#99

ohhh, it works. thank you so much @oberon
so, the bug should be in confuse!!!


#100

It has already been fixed on github. Just uploaded a package confuse-3.1-1.1 to unstable branch. :slight_smile:


#102

Great work. thnak you so much. Many thanks to the mantainer of libconfuse, he was very quick in fixing it. :grin:


#103

Hi everyone.

New to the forum, but been using Manjaro XFCE since 0.86.

After this update system freezes and I’m getting a kernel panic message.
I’ve trying to reinstall by booting live-USB + chrooting + ‘do the Pacman’ procedure:
pacman -Syy
pacman -Qnq | pacman -S -
pacman -Syu

but the problem is not solved.

Any advice??? Thanks in advance.

-JB-

Edit: Forgot to mention, system hungs after login both with kernel 4.9 and 4.11. I have another (older hw) machine with Gnome Desktop updated, and it’s fine.


#104

I’m having a similar problem: kwin compositing doesn’t work, even if I don’t get your error message:

kwin_core: Failed to initialize compositing, compositing disabled

(maybe I should enable logging in some way?)

I’m using Intel GPU drivers.