Short boot black screen - nvme0n1p2

After I finish the installation, and try to restart the computer. it will be show a error info on black screen, look like this:

/dev/nvme0n1p2: clean xxx/xxx files, xxx/xxx blocks

but after a few seconds, the computer can start normally.

I have try many solution, and also reinstall the system, but I can’t solve it.

inxi -Faz
System:    Kernel: 5.10.42-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.1.0 
           parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.10-x86_64 root=UUID=70f98be3-29c3-463e-8b92-d65eb6e0979a rw quiet apparmor=1 
           security=apparmor resume=UUID=e0c1672b-a593-4d6c-80fa-e7950aaa07e8 udev.log_priority=3 
           Desktop: KDE Plasma 5.21.5 tk: Qt 5.15.2 wm: kwin_x11 vt: 1 dm: SDDM Distro: Manjaro Linux base: Arch Linux 
Machine:   Type: Laptop System: ASUSTeK product: ASUS TUF Gaming A15 FA506IV_FA506IV v: 1.0 serial: <filter> 
           Mobo: ASUSTeK model: FA506IV v: 1.0 serial: <filter> UEFI: American Megatrends v: FA506IV.316 date: 03/12/2021 
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 38.9 Wh (100.0%) condition: 38.9/48.2 Wh (80.6%) volts: 12.7 min: 11.9 model: ASUS A32-K55 
           type: Li-ion serial: N/A status: Full 
CPU:       Info: 8-Core model: AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics bits: 64 type: MT MCP arch: Zen 2 family: 17 (23) 
           model-id: 60 (96) stepping: 1 microcode: 8600104 cache: L2: 4 MiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 92664 
           Speed: 1397 MHz min/max: 1400/2900 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 1397 2: 1397 3: 1792 4: 1458 5: 1518 
           6: 1593 7: 1540 8: 1538 9: 1397 10: 1397 11: 1397 12: 1397 13: 1401 14: 1397 15: 1428 16: 1790 
           Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected 
           Type: l1tf status: Not affected 
           Type: mds status: Not affected 
           Type: meltdown status: Not affected 
           Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
           Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
           Type: spectre_v2 mitigation: Full AMD retpoline, IBPB: conditional, IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling 
           Type: srbds status: Not affected 
           Type: tsx_async_abort status: Not affected 
Graphics:  Device-1: NVIDIA TU106M [GeForce RTX 2060 Mobile] vendor: ASUSTeK driver: nvidia v: 465.31 
           alternate: nouveau,nvidia_drm bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1f15 class-ID: 0300 
           Device-2: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Renoir vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel bus-ID: 05:00.0 
           chip-ID: 1002:1636 class-ID: 0300 
           Device-3: IMC Networks USB2.0 HD UVC WebCam type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 3-4:3 chip-ID: 13d3:56a2 
           class-ID: 0e02 serial: <filter> 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.11 compositor: kwin_x11 driver: loaded: amdgpu,ati,nvidia 
           unloaded: modesetting,nouveau alternate: fbdev,nv,vesa display-ID: :0 screens: 1 
           Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.0x11.2") s-diag: 582mm (22.9") 
           Monitor-1: eDP res: 1920x1080 hz: 144 dpi: 142 size: 344x194mm (13.5x7.6") diag: 395mm (15.5") 
           OpenGL: renderer: AMD RENOIR (DRM 3.40.0 5.10.42-1-MANJARO LLVM 12.0.0) v: 4.6 Mesa 21.1.2 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 05:00.1 
           chip-ID: 1002:1637 class-ID: 0403 
           Device-2: Advanced Micro Devices [AMD] Raven/Raven2/FireFlight/Renoir Audio Processor driver: N/A 
           alternate: snd_pci_acp3x, snd_rn_pci_acp3x bus-ID: 05:00.5 chip-ID: 1022:15e2 class-ID: 0480 
           Device-3: Advanced Micro Devices [AMD] Family 17h HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel v: kernel 
           bus-ID: 05:00.6 chip-ID: 1022:15e3 class-ID: 0403 
           Sound Server-1: ALSA v: k5.10.42-1-MANJARO running: yes 
           Sound Server-2: JACK v: 0.125.0 running: no 
           Sound Server-3: PulseAudio v: 14.2 running: yes 
           Sound Server-4: PipeWire v: 0.3.30 running: no 
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: ASUSTeK driver: r8169 v: kernel port: e000 
           bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200 
           IF: enp2s0 state: down mac: <filter> 
           Device-2: Realtek RTL8822CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter vendor: Lite-On driver: rtw_8822ce v: N/A 
           modules: rtw88_8822ce port: d000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:c822 class-ID: 0280 
           IF: wlp3s0 state: up mac: <filter> 
Bluetooth: Device-1: Lite-On Bluetooth Radio type: USB driver: btusb v: 0.8 bus-ID: 5-1:2 chip-ID: 04ca:4005 class-ID: e001 
           serial: <filter> 
           Report: rfkill ID: hci0 rfk-id: 1 state: up address: see --recommends 
Drives:    Local Storage: total: 484.44 GiB used: 8.14 GiB (1.7%) 
           SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required. 
           ID-1: /dev/nvme0n1 maj-min: 259:0 vendor: Western Digital model: PC SN530 SDBPNPZ-512G-1002 size: 476.94 GiB 
           block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 rotation: SSD serial: <filter> rev: 21106000 
           temp: 42.9 C scheme: GPT 
           ID-2: /dev/sda maj-min: 8:0 type: USB vendor: Generic model: Flash Disk size: 7.5 GiB block-size: physical: 512 B 
           logical: 512 B rotation: SSD serial: <filter> rev: 8.07 scheme: MBR 
           SMART Message: Unknown USB bridge. Flash drive/Unsupported enclosure? 
Partition: ID-1: / raw-size: 160 GiB size: 156.43 GiB (97.77%) used: 7.97 GiB (5.1%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p1 
           maj-min: 259:1 
           ID-2: /boot/efi raw-size: 512 MiB size: 511 MiB (99.80%) used: 288 KiB (0.1%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p4 
           maj-min: 259:4 
           ID-3: /home raw-size: 300.44 GiB size: 294.66 GiB (98.08%) used: 166.3 MiB (0.1%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p2 
           maj-min: 259:2 
Swap:      Kernel: swappiness: 60 (default) cache-pressure: 100 (default) 
           ID-1: swap-1 type: partition size: 16 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2 dev: /dev/nvme0n1p3 maj-min: 259:3 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 54.8 C mobo: 54.0 C gpu: amdgpu temp: 46.0 C 
           Fan Speeds (RPM): cpu: 2200 
Info:      Processes: 308 Uptime: 14m wakeups: 1 Memory: 15.12 GiB used: 2.26 GiB (14.9%) Init: systemd v: 248 tool: systemctl 
           Compilers: gcc: N/A Packages: pacman: 1186 lib: 323 flatpak: 0 Shell: Bash v: 5.1.8 running-in: konsole 
           inxi: 3.3.04 

Here: Silent boot - ArchWiki
:wink:

1 Like

Nice, this is right!!! :grinning_face_with_smiling_eyes:

This topic was automatically closed 24 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.