Random low FPS drops in league of legends

Hi guys,
I installed league of legends using wine-lol. Tried to use lutris but the published appimage didn't even launch on my PC. Any help is appreciated.

Thank you

inxi -Fxzc0
[agnelo@agnelo-pc ~]$ inxi -Fxzc0
System:    Host: agnelo-pc Kernel: 5.2.8-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.1.0 Desktop: KDE Plasma 5.16.4 
           Distro: Manjaro Linux 
Machine:   Type: Desktop Mobo: ASRock model: 990FX Extreme3 serial: <filter> BIOS: American Megatrends v: P1.70 
           date: 10/03/2013 
CPU:       Topology: 8-Core model: AMD FX-8350 bits: 64 type: MCP arch: Bulldozer L2 cache: 2048 KiB 
           flags: avx lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 63885 
           Speed: 4091 MHz min/max: 1400/4000 MHz Core speeds (MHz): 1: 4091 2: 4091 3: 4091 4: 4089 5: 4091 6: 4090 7: 4071 
           8: 4074 
Graphics:  Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Curacao PRO [Radeon R7 370 / R9 270/370 OEM] vendor: Micro-Star MSI 
           driver: radeon v: kernel bus ID: 03:00.0 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.5 driver: radeon FAILED: ati unloaded: modesetting resolution: 1920x1080~60Hz 
           OpenGL: renderer: AMD PITCAIRN (DRM 2.50.0 5.2.8-1-MANJARO LLVM 8.0.1) v: 4.5 Mesa 19.1.4 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] SBx00 Azalia vendor: ASRock driver: snd_hda_intel v: kernel 
           bus ID: 00:14.2 
           Device-2: AMD Oland/Hainan/Cape Verde/Pitcairn HDMI Audio [Radeon HD 7000 Series] vendor: Micro-Star MSI 
           driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 03:00.1 
           Device-3: Kingston type: USB driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid bus ID: 7-2:3 
           Sound Server: ALSA v: k5.2.8-1-MANJARO 
Network:   Device-1: Broadcom and subsidiaries NetLink BCM57781 Gigabit Ethernet PCIe vendor: ASRock Z77 Extreme4 driver: tg3 
           v: 3.137 port: f000 bus ID: 02:00.0 
           IF: enp2s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter> 
           IF-ID-1: enp0s19f2u4c4i2 state: down mac: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 689.33 GiB used: 160.50 GiB (23.3%) 
           ID-1: /dev/sda vendor: Kingston model: SHFS37A240G size: 223.57 GiB 
           ID-2: /dev/sdb vendor: Crucial model: CT500BX100SSD1 size: 465.76 GiB 
Partition: ID-1: / size: 219.06 GiB used: 160.50 GiB (73.3%) fs: ext4 dev: /dev/dm-0 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 52.0 C mobo: N/A gpu: radeon temp: 58 C 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 230 Uptime: 1h 18m Memory: 7.75 GiB used: 3.32 GiB (42.9%) Init: systemd Compilers: gcc: 9.1.0 
           Shell: bash v: 5.0.7 inxi: 3.0.35 
[agnelo@agnelo-pc ~]$
1 Like

Their is also as snap version of LoL maybe you can try that isntead of the appimage

One user few days ago documented his problems with LoL AppImage
https://forum.manjaro.org/t/my-experience-about-playing-league-of-legends-on-manjaro/102367

I hope this helps.
Ari.

Forum kindly sponsored by Bytemark