Manjaro xfce sağ tık menüsü çalışmıyor ve hiçbir sekmede küçültme veya kapatma tuşları olmaması

Merhaba be manjaro xfce’yi aylardır sorunsuz kullanıyordum ancak bugün time shift programı kullandım ve bilgisayarı kapattım. Daha sonra açtığımda masaüstü görünümüm tamamıyla değişti. Hem arkaplan resmim kaybolmuş (düzeltemedim normalde arkaplan ayarlama yaptığımız kısımda) hem masa üstünde görünen uygulamalarım gitmiş hem de masa üstünde sağ tık menüsü açılmıyor. Ayrıca hiçbir sekmede ne kapatma tuşu ne küçültme tuşları yok. Timeshift ile eski ekran görüntüsünü geri yükledim ama hiçbir değişim olmadı. Sorunun o uygulamadan kaynaklı olduğundan bile emin değilim.

Öncelikle sormak istediğim, kerneli değiştirip değiştirmediğiniz.
Diğer bir sorumda timeshift yükleyip geriye mi almaya çalıştınız ( birçok yedekleme varmı) yoksa timeshift yüklendikten sonra mı sistem bozuldu.

Timeshift sistem ayarlarını korur dosyalarınızı değil dolayısıyla, geri aldığınız yada almaya çalıştığınız ayarlar bozulmuş gibi duruyor.

İlk aklıma gelen ilerdeki bir yedeklemeyi geri yüklemek. Ama önce en azından dosyalarınızın yedeğini almanız. En azından bi önlem olarak.

Timeshiftte tek bir yedeğim vardı ama o yedeği timeshift hazırladıktan sonra bilgisayarı kapatıp açtığımda bu duruma geldi. Yani yedeklemeyi bilgisayara geri yükleme girişiminde bulunmadım bile. Timeshift yedeği hazırladı ve kendi kendine olanlar oldu. Ben de o yedeği bari geri yükleyim sisteme dedim ama yapınca sorun düzelmedi. Arka plan resmim de kendi kendine geri geldi, çok saçma şeyler yaşıyorum.

1 Like

İngilizce forumda biri terminale xfdesktop -R komutu yazmamı önerdi. Denedim, masaüstü uygulamalarım geri geldi ve sağ tık çalışıyor ama bu sefer de masaüstünde görünen whisker menu yok oldu. Ayrıca sekmelerde halen x kapatma tuşu vb. yok. Bazı sekmeleri o yüzden hiç kapatamıyorum.

1 Like

Mantıklı, Xfce desktop default settings diye yazdım bu makaleyi buldum.

Daha güncel veya orijinal Xfce sayfasındaki rehberde bakarak geri almak gerek default ayarları

Bu çalıştı çok teşekkür ederim. Geri kalan sorun; sekmelerin x kapatma tuşu ve küçültme tuşu vb. hala yok.

1 Like

Ne oldu anlamadım ama bilgisayarı yeniden başlattığımda tüm tuş arızaları düzeldi. Manjaro gerçekten bilmeyen insanı tüketebiliyor :sweat_smile:

1 Like

Yani, bende çaresiz kaldığımda gerçekten zor oluyor katılıyorum. Neyse ki internet var :grin::grin:

Kapatalım tamamen çözüldüyse konuyu.

1 Like

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.