Manjaro freeze live and after installation


#21

I used many iso’s please check my posts.


#22

It does not make the question superfluous

A virtual machine is not the best place for Cinnamon as it will warn about software rendering - but nevertheless - it boots fine.

So I am really thinking it is an issue with your system.


#23

I say about virtual machine because you talking about your machine T550 I dont plan use cinnamon\gnome on vm.


#24

I never say nothing about using cinnamon\kde\gnome\xfce on vm I dont know why you talking about this.


#25

Because you mentioned it would not boot in your vm either


#26

“On my virtual machine also …”

Now you get? why I wrote this? we dont talkign about vm problem is on my hardware pc.


#27

No I don’t. I was referring to a bare metal installation - an installation I did only to check if there was a general issue with the ISO.

You reply with

Which lead me to verify if the issue could be reproduced in VirtualBox - again - it could not.

There is no issue with the ISO - hence it must be something with your system - an issue we have yet to discover the cause.


#28

Checked all sha1 are correct.


#29

That’s good - then the ISO are OK

Then use a Cinnamon 17 - boot, install and update.

And yes you would rather use a v18 but if your system has problems with those then use v17. You are the one with hands-on.


#30

Summary:

Problem is with my hardware pc

Machine:   Type: Desktop System: MSI product: MS-7760 v: 2.0 serial: <root required> 
           Mobo: MSI model: X79A-GD45 (8D) (MS-7760) v: 2.0 serial: <root required> UEFI: American Megatrends v: 12.8 
           date: 12/08/2014 
CPU:       Topology: 8-Core model: Intel Xeon E5-2670 0 bits: 64 type: MT MCP L2 cache: 20.0 MiB 
           Speed: 1200 MHz min/max: 1200/2601 MHz Core speeds (MHz): 1: 1200 2: 1221 3: 1260 4: 1200 5: 1200 6: 1243 7: 1203 
           8: 1200 9: 1200 10: 1313 11: 1294 12: 1200 13: 1305 14: 1200 15: 1200 16: 1204 
Graphics:  Device-1: NVIDIA GK106 [GeForce GTX 660] driver: nvidia v: 410.78 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.3 driver: nvidia resolution: 2560x1440~60Hz 
           OpenGL: renderer: GeForce GTX 660/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 410.78 
Audio:     Device-1: Intel C600/X79 series High Definition Audio driver: snd_hda_intel 
           Device-2: NVIDIA GK106 HDMI Audio driver: snd_hda_intel 
           Sound Server: ALSA v: k4.19.4-1-MANJARO 
Network:   Device-1: Intel 82579V Gigabit Network driver: e1000e 
           Device-2: Intel 82571EB/82571GB Gigabit Ethernet D0/D1 driver: e1000e 
           Device-3: Intel 82571EB/82571GB Gigabit Ethernet D0/D1 driver: e1000e 

I tried manjaro 18 image kde, gnome, cinnamon.
After clean install always is problem with long booting 1-2 minutes and after random screen freeze some times after 1min sometimes after 10min.

I tried deepin 17 and everything is ok even after update to 18 and latest karnel and nvidia driver.
My actually system xfce this was also 17 and now is updated do 18 latest karnel and nvidia driver.


#31

Yes looks like I need to do but you know I wanted localized problem.


#32

Try comparing these two files between working and non working

/etc/default/grub

/etc/mkinitcpio.conf

If you find differences you could try implementing the differences one by on to locate where the issues manifests.