Magyar / Hungarian

Magyar nyelvű Manjaro topic. Gond, probléma, öröm jöhet minden a köbön! :slight_smile:
Szivesen segítek amiben csak tudok, remélem alakul itt egy kis magyar nyelvű közösség.

2 Likes

Szia, zangazanga! A locale-t KDE grafikus felületen "hu_HU"-ra állítottam. Karakteres felületen a lynx karakteres böngésző csak akkor jeleníti meg a szövegben az ékezeteket megfelelően, ha a lynx "Beállítások menü"-jében (`o' billentyűkombináció) nem "Eastern Europen (ISO-8859-2)" (18. menüpont), hanem "7-bit approximations (US-ASCII)" (2. menüpont) karakterkódolás van megadva "Képernyő karakterkészlet"-nek (19. link), de az állapotsori üzenetekben az ékezetek ekkor sem jelennek meg megfelelően. Hogyan tudom a karakteres képernyőt ISO-8859-2-re állítani úgy, hogy a lynx karakteres böngészőben is működjön?

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Sziasztok!

Talán egy hete használom a Manjaro-t. Elsőre Linux Mintet telepítettem Cinnamonnal, de haverom említette a Manjarot. Utána néztem, és az Arch base miatt gondoltam kipróbálom. Arch-hoz nem nagyon volt még bátorságom. Valamiért a grafikus Cinnamon telepítő és frissítő után a téma kezelés nem működött rendesen, gondoltam teszek egy próbát az architect verzióval, és ott már minden rendben volt. Annyira meg is tetszett, hogy a Kodi és Plex adatbázist is átköltöztettem a win 10-ről ide. Szóval ez is lett a fő rendszerem.

Közben Virtualboxben az Arch linux-al is ismerkedek, találtam hozzá egy hasonló lebutított grafikus szkriptet, mint az architect telepítő. Működik is szépen az a rendszer is.

Forum kindly sponsored by