MacBook Pro doesn't resume after lid close

Hi!! :grinning:

Still fixing some issues on my MacBook Pro… Now I can’t wake the macbook pro after I close the lid and reopen it, the display never comes on, I have to press the keyboard or hit the power button to resume.

Of course, before asking I’ve done some research, but nothing has helped. That’s my inxi:

[albert@MacBookPro ~]$ inxi -Fxz
System:
Host: MacBookPro Kernel: 4.19.16-1-MANJARO x86_64 bits: 64
compiler: gcc v: 8.2.1 Desktop: KDE Plasma 5.14.5 Distro: Manjaro Linux
Machine:
Type: Laptop System: Apple product: MacBookPro5,5 v: 1.0
serial:
Mobo: Apple model: Mac-F2268AC8 serial: UEFI: Apple
v: MBP55.88Z.00AC.B03.0906151708 date: 06/15/09
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 22.8 Wh condition: 24.6/59.4 Wh (41%)
model: DP bq20z451 status: Discharging
CPU:
Topology: Dual Core model: Intel Core2 Duo P8700 bits: 64 type: MCP
arch: Penryn rev: A L2 cache: 3072 KiB
flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 ssse3 vmx bogomips: 10087
Speed: 1111 MHz min/max: 798/2527 MHz Core speeds (MHz): 1: 1111
2: 1380
Graphics:
Device-1: NVIDIA C79 [GeForce 9400M] vendor: Apple driver: nvidia
v: 340.107 bus ID: 02:00.0
Display: x11 server: X.Org 1.20.3 driver: nvidia
resolution: 1280x800~60Hz
OpenGL: renderer: GeForce 9400M/integrated/SSE2 v: 3.3.0 NVIDIA 340.107
direct render: Yes
Audio:
Device-1: NVIDIA MCP79 High Definition Audio driver: snd_hda_intel
v: kernel bus ID: 00:08.0
Sound Server: ALSA v: k4.19.16-1-MANJARO
Network:
Device-1: NVIDIA MCP79 Ethernet driver: forcedeth v: kernel port: 21e0
bus ID: 00:0a.0
IF: enp0s10 state: down mac:
Device-2: Broadcom and subsidiaries BCM4322 802.11a/b/g/n Wireless LAN
vendor: Apple AirPort Extreme driver: wl v: kernel port: 1000
bus ID: 03:00.0
IF: wlp3s0 state: up mac:
Drives:
Local Storage: total: 447.13 GiB used: 8.71 GiB (1.9%)
ID-1: /dev/sda model: LONDISK SSD 480GB size: 447.13 GiB
Partition:
ID-1: / size: 18.21 GiB used: 8.28 GiB (45.5%) fs: ext4 dev: /dev/sda4
ID-2: /home size: 360.71 GiB used: 431.0 MiB (0.1%) fs: ext4
dev: /dev/sda6
Sensors:
System Temperatures: cpu: 73.0 C mobo: N/A gpu: nvidia temp: 70 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
Processes: 164 Uptime: 1h 16m Memory: 7.54 GiB used: 2.75 GiB (36.4%)
Init: systemd Compilers: gcc: 8.2.1 Shell: bash v: 5.0.0 inxi: 3.0.30

Don’t know what to do now… Suggestions are really welcomed!! :grinning:

Run this test before you suspend:

nmcli networking off

Then try a suspend resume cycle.

If you come out of supend run:

nmcli networking on

It doesn’t change anything, still have to press the keyboard to wake up the laptop after open the lid…

I didn’t think it would help, but it was worth a try. I guess there could be worse things than that. Many mac users can’t get suspend working at all.

1 Like

Yes, you are right, it’s a minor issue if I compare with this problem, it can dry the battery if a a clueless person like my wife is near!! :joy:.

So if finally I can’t fix it I can live with that… 1.000.000 thanks for your help!! :grinning::grinning:

1 Like

You should really start your own support thread if you wish to have your problem looked at.

Be sure to include your system details on your own thread (not here) by posting the output of the following command:

inxi -Fxxxz

Please post all terminal commands as text with code tags, (not as pics).

Information on how to properly post hardware specs and logs:

Please format any terminal output with three backticks before and after, as shown in this picture:

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.