Kvantum为什么不起作用?

我用Kvantum设置了窗口透明 但是为什么没有达到效果 :sob:

Does this help?

1 Like

我就是照着这个流程来的 导入主题后使用达不到半透明的效果

Hm.. I'm not really good at this, so hopefully somebody more knowledgeable will come to the rescue.

Which DE are you using?

I know in Xfce you'll have to start Qt5 Settings (Qt5 Configuration Tool), either from the Settings menu or by typing qt5ct at the command line, and choose "kvantum" as the style under "Appearance" - and then you can select a theme in Kvantum Manager.

I don't really know much about this under KDE, but I think @michaldybczak does.

Here's another thread with some info:

I 'll try it.

it doesn'n work anyway

你有改configure里面的设置吗?我在Translucent windows里面设置是没问题的。

我看了很多步骤 基本都一样可是就是达不到效果 你是指configure设置的哪里?

就是图里面的Translucent windows选项,你可以点开看大图。

我该设置的都设置了 可是就是不行

是不是合成器没开?可以试试konsole设置里的透明行不行。

混成器有OpenGL2,OpenGL3,Xrender三种选项,都试试,有的设备驱动问题可能OpenGL不起作用

合成器开了 opengl3.1

都试了 :sob:

我发现桌面右键的选项可以实现半透明 可是就是所有窗口不可以 但是应用样式我是打开了Kvantum的

如果终端自带的透明也不行的话,那可能不是kvantum的问题。保险起见,为了排除配置文件被污染的情况,可以创一个新的用户,试试终端透明能不能正常工作。

Settings > Compositing > Set opengl 3.1 or better
設定>合成> opengl 3.1以上を設定

我是新装的系统 终端可以透明 应该不是配置文件的问题

最后一种可能,是不是启用了非整数比缩放?

卧槽 还真是这个原因 我分辨率有些高所以开的125的缩放 万分感谢 :sob: :sob:

Forum kindly sponsored by