Krusader Missing SMB After Plasma 6 - kio5-extras Still Installed

I have had my current Manjaro KDE installation for a few months. Ran the Plasma6 upgrade from TTY while KDE session was logged out. No direct errors upon getting back into KDE. Rebuild the few AUR packages that needed it. Only issue after that has been Krusader not having the SMB protocol support anymore in it. I have looked at other posts and threads which mostly said to install kio5-extras. The only thing is that Krusader, kio5, and kio5-extras were already still installed along with the newer v6 versions.
I have uninstalled and reinstalled Krusader, kio5, and kio5-extras, but the issue persists.
I can use SMB in Dolphin still which is getting me by, but Krusader is my preferred file manager for interacting with my NAS. Krusader still has FTP and Webdav, but not SMB.
Everyone else I was seeing with this issue after the Plasma6 upgrade was just missing kio5-extras, but not me. Looking for advice or direction for steps forward.

OS: Manjaro Linux Wynsdey 24.0.0 x86_64
Host: Z590 AORUS ELITE AX
Kernel: 6.9.0-1-MANJARO
Uptime: 2 hours, 50 mins
Packages: 1936 (pacman)[stable]
Shell: zsh 5.9
Display (MSI MAG241C): 1920x1080 @ 144Hz *
Display (DELL P2419H): 1920x1080 @ 60Hz
Display (DELL P2419H): 1920x1080 @ 60Hz
KDE: KDE Plasma 6.0.4
WM: KWin (X11)
WM Theme: Breeze
Theme: Breeze (Dark) [QT], Breeze-Dark [GTK2], Breeze [GTK3]
Icons: breeze-dark [QT], breeze-dark [GTK2/3/4]
Font: Noto Sans (10pt) [QT], Noto Sans (10pt) [GTK2/3/4]
Cursor: breeze (24px)
Terminal: yakuake 24.02.2
Terminal Font: Hack Nerd Font Mono (11pt)
CPU: Intel(R) Core™ i7-10700F (16) @ 4.80 GHz
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER [Discrete]
Memory: 10.02 GiB / 62.66 GiB (16%)
Swap: 4.00 MiB / 111.01 GiB (0%)
Disk (/): 62.23 GiB / 3.53 TiB (2%) - btrfs
Disk (/home): 2.16 TiB / 3.64 TiB (59%) - btrfs
Locale: en_US.UTF-8

No, you need to install kio-extras and remove kio5-extras.

2 Likes

Nope, you are incorrect. Can confirm with kio-extras installed and kio5-extras uninstalled, no Samba in Krusader still.
I reinstalled kio5-extras one more time, and it looks like this time it worked! 3rd or 4th time is the charm I guess?