Kernel 5.9 RC2 on a custom built ISO [Not a support request]

Hello,

just built a LXQt ISO for a test of linux59 following this guide
https://wiki.manjaro.org/index.php?title=Build_Manjaro_ISOs_with_buildiso
In all relevant profiles commented ZFS, Nvidia, VirtualBox and Broadcom stuff and
buildiso -k linux59 -p lxqt

It works as live USB

~ >>> inxi -F                                                                                               
System:    Host: manjaro-lxqt Kernel: 5.9.0-1-MANJARO x86_64 bits: 64 Desktop: LXQt 0.15.1 
           Distro: Manjaro Linux 
Machine:   Type: Laptop System: HP product: HP Laptop 17-by1xxx v: Type1ProductConfigId 
           serial: <superuser/root required> 
           Mobo: HP model: 8531 v: 17.11 serial: <superuser/root required> UEFI: Insyde v: F.21 
           date: 08/23/2018 
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 39.9 Wh condition: 39.9/39.9 Wh (100%) 
CPU:       Topology: Quad Core model: Intel Core i7-8565U bits: 64 type: MT MCP L2 cache: 8192 KiB 
           Speed: 500 MHz min/max: 400/4600 MHz Core speeds (MHz): 1: 500 2: 500 3: 500 4: 500 5: 500 
           6: 500 7: 500 8: 500 
Graphics:  Device-1: Intel UHD Graphics 620 driver: i915 v: kernel 
           Device-2: Chicony HP TrueVision HD Camera type: USB driver: uvcvideo 
           Display: x11 server: X.org 1.20.8 driver: amdgpu,ati,intel unloaded: modesetting 
           resolution: <xdpyinfo missing> 
           Message: Unable to show advanced data. Required tool glxinfo missing. 
Audio:     Device-1: Intel Cannon Point-LP High Definition Audio driver: snd_hda_intel 
           Sound Server: ALSA v: k5.9.0-1-MANJARO 
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet driver: r8169 
           IF: eno1 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: b0:0c:d1:29:66:2b 
           Device-2: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter driver: N/A 
Drives:    Local Storage: total: 2.08 TiB used: 315.17 GiB (14.8%) 
           ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Intel model: SSDPEKNW010T8 size: 953.87 GiB 
           ID-2: /dev/sda vendor: SanDisk model: SD7TN3Q-256G-1006 size: 238.47 GiB 
           ID-3: /dev/sdb type: USB vendor: Western Digital model: WD10JMVW-11AJGS3 size: 931.48 GiB 
           ID-4: /dev/sdc type: USB model: Multiple Card Reader size: 7.50 GiB 
RAID:      Hardware-1: Intel 82801 Mobile SATA Controller [RAID mode] driver: ahci 
Partition: ID-1: / size: 23.44 GiB used: 94.1 MiB (0.4%) fs: overlay source: ERR-102 
Swap:      Alert: No Swap data was found. 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 33.0 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 44 C 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 273 Uptime: 3h 05m Memory: 31.25 GiB used: 2.72 GiB (8.7%) Shell: Zsh inxi: 3.1.05
3 Likes

Well it is. For testing /s :wink:

Can you do me a favour and elaborate on:

and then move this to the tutorial section?

:stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Yeah, I need to remember (compare) what I commented out.

1 Like