Gnome Screenshot Not Working

Whenever I hit printscreen the output file is completely white. This wasn’t a problem before the latest stable patch. Is there a fix for this? I’ve tried reinstalling the screenshot software but that didn’t work. I can take screenshots of most apps but not games.

Here's the inxi -Fazi
System:
      Kernel: 5.8.18-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 10.2.0 
      parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.8-x86_64 
      root=UUID=685209db-9e73-475a-bfda-c4827e96da89 rw quiet apparmor=1 
      security=apparmor udev.log_priority=3 
      Desktop: GNOME 3.38.1 tk: GTK 3.24.23 wm: gnome-shell dm: GDM 3.38.1 
      Distro: Manjaro Linux 
    Machine:
      Type: Desktop System: ASUS product: N/A v: N/A serial: <filter> 
      Mobo: ASUSTeK model: PRIME B550M-A v: Rev X.0x serial: <filter> 
      UEFI: American Megatrends v: 0310 date: 04/29/2020 
    CPU:
      Info: Quad Core model: AMD Ryzen 3 3100 bits: 64 type: MT MCP arch: Zen 2 
      family: 17 (23) model-id: 71 (113) stepping: N/A microcode: 8701021 
      L2 cache: 2048 KiB 
      flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm 
      bogomips: 57517 
      Speed: 2133 MHz min/max: 2200/3600 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 
      1: 2464 2: 2795 3: 2794 4: 1863 5: 3081 6: 2532 7: 2794 8: 1863 
      Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected 
      Type: l1tf status: Not affected 
      Type: mds status: Not affected 
      Type: meltdown status: Not affected 
      Type: spec_store_bypass 
      mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
      Type: spectre_v1 
      mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
      Type: spectre_v2 mitigation: Full AMD retpoline, IBPB: conditional, STIBP: 
      conditional, RSB filling 
      Type: srbds status: Not affected 
      Type: tsx_async_abort status: Not affected 
    Graphics:
      Device-1: AMD Ellesmere [Radeon RX 470/480/570/570X/580/580X/590] 
      vendor: PC Partner Limited driver: amdgpu v: kernel bus ID: 0a:00.0 
      chip ID: 1002:67df 
      Display: x11 server: X.org 1.20.9 compositor: gnome-shell driver: amdgpu,ati 
      unloaded: modesetting,radeon alternate: fbdev,vesa 
      resolution: <xdpyinfo missing> 
      OpenGL: renderer: AMD Radeon RX 480 Graphics (POLARIS10 DRM 3.38.0 
      5.8.18-1-MANJARO LLVM 10.0.1) 
      v: 4.6 Mesa 20.2.1 direct render: Yes 
    Audio:
      Device-1: AMD Ellesmere HDMI Audio [Radeon RX 470/480 / 570/580/590] 
      vendor: PC Partner Limited driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 0a:00.1 
      chip ID: 1002:aaf0 
      Device-2: AMD Starship/Matisse HD Audio vendor: ASUSTeK 
      driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 0c:00.4 chip ID: 1022:1487 
      Device-3: Kingston HyperX Cloud Revolver S type: USB 
      driver: hid-generic,snd-usb-audio,usbhid bus ID: 1-2:3 chip ID: 0951:16ad 
      serial: <filter> 
      Sound Server: ALSA v: k5.8.18-1-MANJARO 
    Network:
      Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
      vendor: ASUSTeK driver: r8169 v: kernel port: f000 bus ID: 09:00.0 
      chip ID: 10ec:8168 
      IF: enp9s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter> 
    Drives:
      Local Storage: total: 2.34 TiB used: 836.09 GiB (34.9%) 
      SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends 
      ID-1: /dev/sda vendor: SanDisk model: SDSSDP064G size: 59.63 GiB block size: 
      physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s serial: <filter> scheme: GPT 
      ID-2: /dev/sdb vendor: Crucial model: CT500MX500SSD1 size: 465.76 GiB 
      block size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s serial: <filter> 
      rev: 022 scheme: GPT 
      ID-3: /dev/sdc vendor: Seagate model: ST2000DL003-9VT166 size: 1.82 TiB 
      block size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s 
      rotation: 5900 rpm serial: <filter> rev: CC32 scheme: MBR 
      ID-4: /dev/sdd type: USB vendor: Kingston model: DataTraveler G3 
      size: 7.46 GiB block size: physical: 512 B logical: 512 B serial: <filter> 
      rev: 1.00 scheme: MBR 
    Partition:
      ID-1: / raw size: 465.46 GiB size: 457.16 GiB (98.22%) 
      used: 224.79 GiB (49.2%) fs: ext4 dev: /dev/sdb2 
    Swap:
      Alert: No Swap data was found. 
    Sensors:
      System Temperatures: cpu: 38.1 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 33.0 C 
      Fan Speeds (RPM): N/A gpu: amdgpu fan: 695 
    Info:
      Processes: 291 Uptime: 21h 59m Memory: 15.60 GiB used: 3.76 GiB (24.1%) 
      Init: systemd v: 246 Compilers: gcc: 10.2.0 Packages: pacman: 1483 lib: 450 
      flatpak: 0 Shell: Zsh v: 5.8 running in: gnome-terminal inxi: 3.1.08

And the dmesg with emergencies and alerts.

  0.320306] __common_interrupt: 1.55 No irq handler for vector
[    0.540805]   #2
[    0.320306] __common_interrupt: 2.55 No irq handler for vector
[    0.542973]   #3
[    0.320306] __common_interrupt: 3.55 No irq handler for vector
[    0.544209]   #4
[    0.320306] __common_interrupt: 4.55 No irq handler for vector
[    0.547585]   #5
[    0.320306] __common_interrupt: 5.55 No irq handler for vector
[    0.549707]   #6
[    0.320306] __common_interrupt: 6.55 No irq handler for vector
[    0.550881]   #7
[    0.320306] __common_interrupt: 7.55 No irq handler for vector
[    0.567295] ACPI BIOS Error (bug): Failure creating named object [\_SB.PCI0.GPP8._DSM], AE_ALREADY_EXISTS (20200528/dswload2-326)
[    0.567300] ACPI Error: AE_ALREADY_EXISTS, During name lookup/catalog (20200528/psobject-220)
[    0.709175]  PPR X2APIC NX GT IA GA PC GA_vAPIC
[    1.678199] ata2.00: supports DRM functions and may not be fully accessible
[    1.679367] ata2.00: supports DRM functions and may not be fully accessible
[    4.300792] vboxdrv: loading out-of-tree module taints kernel.
[    4.341994] VBoxNetAdp: Successfully started.
[    4.343749] VBoxNetFlt: Successfully started.
[    4.679449] acpi PNP0C14:01: duplicate WMI GUID 05901221-D566-11D1-B2F0-00A0C9062910 (first instance was on PNP0C14:00)
[    4.679530] acpi PNP0C14:02: duplicate WMI GUID 05901221-D566-11D1-B2F0-00A0C9062910 (first instance was on PNP0C14:00)
[    4.679578] acpi PNP0C14:03: duplicate WMI GUID 05901221-D566-11D1-B2F0-00A0C9062910 (first instance was on PNP0C14:00)
[    4.679710] acpi PNP0C14:04: duplicate WMI GUID 05901221-D566-11D1-B2F0-00A0C9062910 (first instance was on PNP0C14:00)
[    4.752016] sp5100-tco sp5100-tco: Watchdog hardware is disabled
[    5.365678] amdgpu 0000:0a:00.0: amdgpu: Trusted Memory Zone (TMZ) feature not supported
[    5.577274] kauditd_printk_skb: 24 callbacks suppressed
[   10.289890] usb 1-6: config 1 has an invalid interface number: 2 but max is 1
[   10.289894] usb 1-6: config 1 has no interface number 1
[   10.620945] kauditd_printk_skb: 20 callbacks suppressed
[   68.296353] kauditd_printk_skb: 6 callbacks suppressed
[10054.883135] blk_update_request: I/O error, dev sr0, sector 0 op 0x0:(READ) flags 0x80700 phys_seg 3 prio class 0
[10054.883164] blk_update_request: I/O error, dev sr0, sector 0 op 0x0:(READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[10054.883165] Buffer I/O error on dev sr0, logical block 0, async page read
[10054.883172] blk_update_request: I/O error, dev sr0, sector 1 op 0x0:(READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[10054.883172] Buffer I/O error on dev sr0, logical block 1, async page read
[10054.883177] blk_update_request: I/O error, dev sr0, sector 2 op 0x0:(READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[10054.883177] Buffer I/O error on dev sr0, logical block 2, async page read
[10054.883181] blk_update_request: I/O error, dev sr0, sector 3 op 0x0:(READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[10054.883182] Buffer I/O error on dev sr0, logical block 3, async page read
[10054.883186] blk_update_request: I/O error, dev sr0, sector 4 op 0x0:(READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[10054.883187] Buffer I/O error on dev sr0, logical block 4, async page read
[10054.883191] blk_update_request: I/O error, dev sr0, sector 5 op 0x0:(READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[10054.883191] Buffer I/O error on dev sr0, logical block 5, async page read
[10054.883196] blk_update_request: I/O error, dev sr0, sector 6 op 0x0:(READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[10054.883196] Buffer I/O error on dev sr0, logical block 6, async page read
[10054.883200] blk_update_request: I/O error, dev sr0, sector 7 op 0x0:(READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[10054.883201] Buffer I/O error on dev sr0, logical block 7, async page read
[73944.344746] kauditd_printk_skb: 18 callbacks suppressed
[74886.219655] sd 6:0:0:0: [sdd] No Caching mode page found
[74886.219657] sd 6:0:0:0: [sdd] Assuming drive cache: write through

Can’t get the Xorg log. Terminal says ‘no such file or directory’. What do I do?

Here’s the journalctl -f output.

Logs begin at Tue 2020-10-27 16:06:24 CET. --
Nov 07 08:47:27 Morgana caffeine.desktop[1931]: INFO:caffeine.core:XorgInhibitor is applicable, running it.
Nov 07 08:47:30 Morgana dbus-daemon[1485]: [session uid=1000 pid=1485] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.Tracker3.Miner.Extract' unit='tracker-extract-3.service' requested by ':1.123' (uid=1000 pid=3897 comm="/usr/lib/tracker-miner-fs-3 " label="unconfined")
Nov 07 08:47:30 Morgana systemd[1447]: Starting Tracker metadata extractor...
Nov 07 08:47:30 Morgana tracker-extract[4519]: tracker-extract-3 running as org.freedesktop.Tracker3.Miner.Extract. The service will exit when org.freedesktop.Tracker3.Miner.Files disappears from the bus.
Nov 07 08:47:30 Morgana dbus-daemon[1485]: [session uid=1000 pid=1485] Successfully activated service 'org.freedesktop.Tracker3.Miner.Extract'
Nov 07 08:47:30 Morgana systemd[1447]: Started Tracker metadata extractor.
Nov 07 08:47:40 Morgana systemd[1447]: tracker-extract-3.service: Succeeded.
Nov 07 08:48:12 Morgana systemd[1447]: Started Application launched by gnome-shell.
Nov 07 08:48:12 Morgana systemd[1447]: Started VTE child process 4549 launched by gnome-terminal-server process 3130.
Nov 07 08:48:12 Morgana systemd[1447]: app-gnome-org.gnome.Terminal-4541.scope: Succeeded.
Nov 07 08:49:13 Morgana dbus-daemon[1485]: [session uid=1000 pid=1485] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.Tracker3.Miner.Extract' unit='tracker-extract-3.service' requested by ':1.123' (uid=1000 pid=3897 comm="/usr/lib/tracker-miner-fs-3 " label="unconfined")
Nov 07 08:49:13 Morgana systemd[1447]: Starting Tracker metadata extractor...
Nov 07 08:49:13 Morgana tracker-extract[4627]: tracker-extract-3 running as org.freedesktop.Tracker3.Miner.Extract. The service will exit when org.freedesktop.Tracker3.Miner.Files disappears from the bus.
Nov 07 08:49:13 Morgana dbus-daemon[1485]: [session uid=1000 pid=1485] Successfully activated service 'org.freedesktop.Tracker3.Miner.Extract'
Nov 07 08:49:13 Morgana systemd[1447]: Started Tracker metadata extractor.
Nov 07 08:49:15 Morgana gnome-shell[1580]: Ignoring excess values in shadow definition
Nov 07 08:49:15 Morgana gnome-shell[1580]: Ignoring excess values in shadow definition
Nov 07 08:49:15 Morgana gnome-shell[1580]: Ignoring excess values in shadow definition
Nov 07 08:49:15 Morgana gnome-shell[1580]: Ignoring excess values in shadow definition
Nov 07 08:49:24 Morgana systemd[1447]: tracker-extract-3.service: Succeeded.

The last part saying ‘ignoring excess values in shadow definition’ came up when I tried taking a screenshot with the printscreen button.

Happening to me as well it seems, however, it seems to only be happening in games. Taking screenshots of the OS works fine. Tried it in Rise of the Tomb Raider which is a Linux native title running through Steam as well as FFXIV running through Lutris with Wine. As a note, the screenshots are corrupt when taken by using the Print Screen button (so Gnome default tool) as well as using Steam’s screenshotting functionality.

I tried posting logs but I’m getting errors that I can’t post links and I can’t include media in posts to supply screenshots of inxi or journalctl.