Gamepad not pairing anymore (Bluetooth)

Hey,

today my 8Bitdo SN30 pro+ gamepad arrived. Worked like a charme when I tried it for the first time, bluetooth connected immediately and I started playing for two hours without problems.

Just wanted to start another session and I can’t connect it anymore (Input/output error). Deleted the gamepad from Bluetooth devices and rebooted, but it just won’t connect again. Playing via USB works, though.

May anyone help me troubleshoot? Thanks a lot!

inxi -Fazy:

System:
  Kernel: 5.9.11-3-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 10.2.0 
  parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.9-x86_64 
  root=UUID=195ea558-b5d4-4789-b440-595bf058771d rw quiet apparmor=1 
  security=apparmor resume=UUID=7f391a74-a843-4390-98a5-36e7b1d6322f 
  udev.log_priority=3 i915.enable_dpcd_backlight=0 
  Desktop: KDE Plasma 5.20.4 tk: Qt 5.15.2 info: plank wm: kwin_x11 dm: SDDM 
  Distro: Manjaro Linux 
Machine:
  Type: Laptop System: Dell product: XPS 15 7590 v: N/A serial: <filter> 
  Chassis: type: 10 serial: <filter> 
  Mobo: Dell model: 0VYV0G v: A00 serial: <filter> UEFI: Dell v: 1.7.0 
  date: 05/11/2020 
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 84.5 Wh condition: 84.5/97.0 Wh (87%) volts: 12.7/11.4 
  model: SMP DELL GPM0365 type: Li-ion serial: <filter> status: Full 
  Device-1: hidpp_battery_0 model: Logitech Wireless Mouse serial: <filter> 
  charge: 55% (should be ignored) rechargeable: yes status: Discharging 
  Device-2: hidpp_battery_1 model: Logitech Wireless Keyboard K360 
  serial: <filter> charge: 100% (should be ignored) rechargeable: yes 
  status: Discharging 
CPU:
  Info: 6-Core model: Intel Core i7-9750H bits: 64 type: MT MCP 
  arch: Kaby Lake family: 6 model-id: 9E (158) stepping: A (10) microcode: DE 
  L2 cache: 12.0 MiB 
  flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx 
  bogomips: 62431 
  Speed: 4289 MHz min/max: 800/4500 MHz Core speeds (MHz): 1: 4289 2: 4059 
  3: 1679 4: 2838 5: 3858 6: 3070 7: 3394 8: 1955 9: 2854 10: 3883 11: 3318 
  12: 1819 
  Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: VMX disabled 
  Type: l1tf 
  mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT vulnerable 
  Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable 
  Type: meltdown mitigation: PTI 
  Type: spec_store_bypass 
  mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
  Type: spectre_v1 
  mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
  Type: spectre_v2 mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional, 
  IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling 
  Type: srbds mitigation: Microcode 
  Type: tsx_async_abort status: Not affected 
Graphics:
  Device-1: Intel UHD Graphics 630 vendor: Dell driver: i915 v: kernel 
  bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:3e9b 
  Device-2: NVIDIA TU117M [GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q] 
  vendor: Hewlett-Packard driver: nvidia v: 450.80.02 
  alternate: nouveau,nvidia_drm bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:1f91 
  Device-3: Microdia Integrated_Webcam_HD type: USB driver: uvcvideo 
  bus ID: 1-12:5 chip ID: 0c45:6723 
  Display: x11 server: X.Org 1.20.10 compositor: kwin_x11 
  driver: modesetting,nvidia alternate: fbdev,intel,nouveau,nv,vesa 
  display ID: :0 screens: 1 
  Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 506x285mm (19.9x11.2") 
  s-diag: 581mm (22.9") 
  Monitor-1: eDP-1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142 size: 344x194mm (13.5x7.6") 
  diag: 395mm (15.5") 
  Monitor-2: DP-1 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 82 size: 598x336mm (23.5x13.2") 
  diag: 686mm (27") 
  OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics 630 (CFL GT2) v: 4.6 Mesa 20.2.3 
  direct render: Yes 
Audio:
  Device-1: Intel Cannon Lake PCH cAVS vendor: Dell driver: snd_hda_intel 
  v: kernel alternate: snd_soc_skl,snd_sof_pci bus ID: 00:1f.3 
  chip ID: 8086:a348 
  Sound Server: ALSA v: k5.9.11-3-MANJARO 
Network:
  Device-1: Intel Wi-Fi 6 AX200 vendor: Bigfoot Networks driver: iwlwifi 
  v: kernel port: 3000 bus ID: 3b:00.0 chip ID: 8086:2723 
  IF: wlp59s0 state: up mac: <filter> 
Drives:
  Local Storage: total: 476.94 GiB used: 265.61 GiB (55.7%) 
  SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required. 
  ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Toshiba model: KXG60ZNV512G NVMe 512GB 
  size: 476.94 GiB block size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s 
  lanes: 4 serial: <filter> rev: 10604106 scheme: GPT 
Partition:
  ID-1: / raw size: 459.85 GiB size: 451.64 GiB (98.21%) 
  used: 265.60 GiB (58.8%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p2 
Swap:
  Kernel: swappiness: 60 (default) cache pressure: 100 (default) 
  ID-1: swap-1 type: partition size: 16.79 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2 
  dev: /dev/nvme0n1p3 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 46.0 C mobo: N/A 
  Fan Speeds (RPM): cpu: 2381 fan-2: 2377 
Info:
  Processes: 283 Uptime: 55m Memory: 15.26 GiB used: 1.39 GiB (9.1%) 
  Init: systemd v: 246 Compilers: gcc: 10.2.0 Packages: pacman: 1370 lib: 403 
  flatpak: 0 Shell: Bash v: 5.0.18 running in: konsole inxi: 3.1.08

Maybe check this post if it helps you:

1 Like

Well, this is kinda strange but it’s working now and I don’t know why. Anyways:

Went to Manjaro Settings -> Bluetooth

Activated Bluetooth and pressed “add”. Gamepad was found without being active. Pairing via START+B worked.

This topic was automatically closed 15 days after the last reply. New replies are no longer allowed.