Failed to start Load Kernel Modules on boot

When I boot i get this error:


then i lauch the command and get this:

[tom@tom-pc ~]$ systemctl status systemd-modules-load.service

● systemd-modules-load.service - Load Kernel Modules
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/systemd-modules-load.service; static; vendor preset: disab>
Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2019-09-15 11:34:20 WEST; 10h ago
Docs: man:systemd-modules-load.service(8)
man:modules-load.d(5)
Process: 640 ExecStart=/usr/lib/systemd/systemd-modules-load (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 640 (code=exited, status=1/FAILURE)

set 15 11:34:16 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Failed with result 'exit-code'.
set 15 11:34:16 tom-pc systemd[1]: Failed to start Load Kernel Modules.
set 15 11:34:20 tom-pc systemd[1]: Starting Load Kernel Modules...
set 15 11:34:20 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Main process exited, code=exited, st>
set 15 11:34:20 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Failed with result 'exit-code'.
set 15 11:34:20 tom-pc systemd[1]: Failed to start Load Kernel Modules.
set 15 11:34:20 tom-pc systemd[1]: Starting Load Kernel Modules...
set 15 11:34:20 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Main process exited, code=exited, st>
set 15 11:34:20 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Failed with result 'exit-code'.
set 15 11:34:20 tom-pc systemd[1]: Failed to start Load Kernel Modules.

Anyone knows whats wrong and how to fix?

This means the output is truncated. What is off to the right?

I didn´t understand your question

This line is truncated as indicated by the trailing > :

What is on the rest of the line to the right?

set 15 21:48:09 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

1 Like

Oh. Well that wasn't as useful as I'd hoped.

That's why --no-pager param is usefull :wink:

still getting error and and non of the fixes worked

The fix is to make sure your system loads only avaliable Kernel modules.

The first thing you need to do is to find out which module can't be loaded.

Use the journal for this

journalctl -b --no-pager -u systemd-modules-load.service

You need to find the module name.

1 Like

Here are the ones missing, anyone knows any fix?

-- Logs begin at Sun 2019-09-08 00:24:38 WEST, end at Mon 2019-09-16 17:23:10 WEST. --
set 16 08:41:44 tom-pc systemd-modules-load[258]: Inserted module 'nvidia'
set 16 08:41:46 tom-pc systemd-modules-load[258]: Inserted module 'nvidia_drm'
set 16 08:41:46 tom-pc systemd-modules-load[258]: Inserted module 'acpi_call'
set 16 08:41:46 tom-pc systemd-modules-load[258]: Inserted module 'crypto_user'
set 16 08:41:47 tom-pc systemd-modules-load[258]: Failed to find module 'vboxdrv'
set 16 08:41:47 tom-pc systemd-modules-load[258]: Failed to find module 'vboxnetadp'
set 16 08:41:47 tom-pc systemd-modules-load[258]: Failed to find module 'vboxnetflt'
set 16 08:41:47 tom-pc systemd-modules-load[258]: Failed to find module 'vboxpci'
set 16 08:41:47 tom-pc systemd-modules-load[258]: Inserted module 'uinput'
set 16 08:41:47 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
set 16 08:41:47 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Failed with result 'exit-code'.
set 16 08:41:47 tom-pc systemd[1]: Failed to start Load Kernel Modules.
set 16 08:41:49 tom-pc systemd[1]: Starting Load Kernel Modules...
set 16 08:41:49 tom-pc systemd-modules-load[593]: Failed to find module 'vboxdrv'
set 16 08:41:49 tom-pc systemd-modules-load[593]: Failed to find module 'vboxnetadp'
set 16 08:41:49 tom-pc systemd-modules-load[593]: Failed to find module 'vboxnetflt'
set 16 08:41:49 tom-pc systemd-modules-load[593]: Failed to find module 'vboxpci'
set 16 08:41:49 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
set 16 08:41:49 tom-pc systemd[1]: systemd-modules-load.service: Failed with result 'exit-code'.
set 16 08:41:49 tom-pc systemd[1]: Failed to start Load Kernel Modules.

https://forum.manjaro.org/search?q=Failed%20to%20find%20module%20%27vboxdrv%27

Forum kindly sponsored by Bytemark