Ekran kartı surucum yuklumu?

Selam arkadaşlar manjaro 20.2 xfce yükledim bu yüklemede Nvidia’nın mı veya intelin mı sürücüsünü yüklenmiş bunu nasıl ogrene bilirim dün akşam harici taşınabilir hard diskime manjaro kurdum kerneli 5.10 yaptım ama ekran kartı olayını çözemedim internet üzerinde bir kaynak bulamadım ya ben yanlış başlık altında aradım yada yok Ubuntu da linux mint de ek suruculer olayı var manjaroda böyle bir şey bulamadi ben şu an iş yerinde cep telefonundan bu konuyu açtım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba Sireno52. Ryzen APU işlemcim ve harici nvidia ekran kartımın olduğu bilgisayarıma her Manjaro kurduğumda her iki görüntü biriminin de açık kaynak sürücülerini yüklediğini gördüm. Dolayısı ile hangi HDMI girişine bağlantı yapsam görüntü alabiliyordum.
Manjaro ayarları / Donanım Yapılandırma Aracı / Display Controller kısmından hangi donanım sürücülerinin yüklü olduğu izlenebiliyor. Ayrıca HardInfo benzeri sistem bilgisi veren programları yükleyip, kullanımda olan sürücü bilgisine ulaşabilirsin.