Çevrimiçi hesap bağlanmasından sonraki "şifre" sorunsalı

Bu konuyu İnternet’te ya da forumlarda nasıl aratacağımı dahi bulamadığım için direk foruma yazmaya karar verdim, daha önceden benzer bir başlık açılmış ya da soru sorulmuşsa, şimdiden affola. :pray:

Problemim tam olarak şu, Manjaro’yu Gnome üzerinden kullanıyorum, Geary isimli e-posta programını kullanabilmek için Google hesabımı “Ayarlar” kısmından bağladım. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Sıkıntı şurada başlıyor, Google hesabımla giriş yaptığım için güvenlik amacıyla benden yönetici şifrem isteniyor. Ben otomatik giriş yapmıştım ve bu şekilde kullanmak istiyorum ancak Google hesabımla giriş yaptığım için her bilgisayarı açtığımda şifre istiyor benden.

Hesabı kaldırırsam şifre sormayacağını biliyorum ancak o zaman da Geary’ı kullanamam ya da kullanmam için sürekli giriş çıkış yapmam lazım ki bilgisayar açılışında parola yazmak daha kolay bundan.

Yani sormak istediğim şey var mıdır bunun bir orta yolu? Şifre sormasın ama Google hesabımı da kaldırmak zorunda kalmayayım?

Teşekkürler.

Online account kısmından google hesabını kaldır, Geary’yi açtığında(uygulama içerisinden) 3 nokta menüsü ile google hesabını ekle.

Merhaba Oğuz yanıt için teşekkür ederim, denedim ancak ne yazık ki olmadı, tekrar çevrim içi hesap ekleme bölümü açılıyor. Şifresiz oturum açtığım için güvenlik amacıyla soruluyor şifreyle giriş yaparsam tekrar şifre sormayacaktır. Çok büyük bir problem olmadığı için daha fazla üzerine gitmeye gerek duymadım. Tekrar teşekkürler.