Call for translations of release notes for Mikah

Here is my translation for Swedish, tried to fork but got Namespace error, so here we go:

Involved:

<big>Tack för ditt stöd</big>

Manjaro Linux får mycket stöd från sin gemenskap av användare och vi vill tacka var och en av alla som bidrar och deltar. Vi växer i stadig takt och vår distribution blir bättre varje dag tack vare dig.

Det är väldigt enkelt att göra skillnad. Beroende på dina färdigheter och din tillgänglighet så kan du hjälpa Manjaro på ett eller flera av följande sätt:

<big>Stöd och främjande</big>

<b>Att sprida ordet</b>

Om du gillar Manjaro så låt folk få veta detta. Skriv en recension och publicera den på distrowatch.com. Prata om det för dina vänner och människor i din omgivning.

<b>Gå med i gemenskapen</b>

Manjaro är inte bara ett operativsystem utan är också en dynamisk gemenskap av människor som gillar att samlas och samarbeta kring ett fritt och öppet projekt. Oavsett om det är genom att hjälpa andra att gå igenom frågor, att få dem att känna sig välkomna eller att helt enkelt möta upp och prata med andra Manjaro-användare så rekommenderar vi att du går med i communityn och är med att göra Manjaro bättre.

<b>Hjälpa andra</b>

Om du har lite tid över och är villig att hjälpa andra användare med tekniska problem så bör du på allvar överväga att läsa forumen och/eller gå in på IRC-kanalen och hjälpa andra Manjaro-användare att lösa de problem som du vet hur man fixar.

<big>Bidra projektet</big>

<b>Buggrapporter</b>

Om du har upptäckt något som inte fungerar som det ska när du använder Manjaro så berätta det för oss. Det problem du har upptäckt kommer sannolikt också att påverka andra; Ju tidigare vi vet om det desto snabbare kan vi fixa det.

<b>Nya idéer</b>

Den stora majoriteten av förbättringar som ingår i varje release kommer från communityn. Berätta om det finns något som du tror saknas eller som kan göras bättre. Oavsett om det är att inkludera en saknad hårdvarudrivrutin eller en mjukvara som bör ingå i grundinstallationen eller om du har några andra idéer om hur man kan göra Manjaro bättre så är vi alltid intresserade av att höra dessa.

<b>Design</b>

Om du har talanger inom grafisk design och vill bidra till projektet så skicka gärna in dina kreationer och designer. Oavsett om det är en enkel skrivbordsbakgrund, en ikon-uppsättning, en uppstartsbild eller till och med en ny logotyp så är vi alltid intresserade av att höra från dig om nya konstverksdesigner.

<b>Kod</b>

Den mesta av vår utveckling görs i QT, C++, Python, HTML5/CSS och BASH. Vi använder också Git för versionskontroll och PKGBUILDs för packetering. Om du är bekväm med dessa tekniker så tveka inte att titta på koden. Om du tror att du kan förbättra våra applikationer eller skriva nya så tveka inte att föreslå korrigeringar eller skapa en fork på våra git-repository.

Readme:

<big>Hårdvaruhantering</big>

Manjaro stöder inte bara användningen av flera olika kärnor (kan väljas från de avancerade alternativen på boot-menyn), utan ger också tillgång till de absolut senaste och nyaste kärnorna. Detta kan göras med hjälp av Kernel-modulen i Manjaros grafiska inställningshanterare eller via kommandoraden med MHWD-kernel (Manjaro Hardware Detection) kommandot.

Dessa Manjaro-verktygen uppdaterar automatiskt en nyligen installerad kärna tillsammans med alla moduler som för närvarande används med din befintliga kärna. Om du till exempel skulle uppdatera från kärna 3.18 till 4.1 så kommer mhwd-kärnan automatiskt inkludera 4.1-byggnader och alla moduler som används med kärna 3.18. Vad sägs om det!

Du kan konfigurera din hårdvara genom hårdvarudetekteringsmodulen i Inställningshanteraren eller alternativt med applikationen MHWD-cli. Med dessa verktyg kan du installera till exempel grafiska drivrutiner, fria och proprietära.

<big>Få hjälp</big>

Även om Manjaro är utformat att vara så ”färdig att fungera direkt” som möjligt, hävdar vi inte att det är perfekt. Det kan finnas tillfällen när saker går fel, du kan ha frågor och önskemål att veta mer, eller bara vill anpassa efter din personliga tycke och smak. Denna sida innehåller information om några tillgängliga resurser som finns för att hjälpa dig!

<b>Sök på nätet</b>

Kanske det första stället att leta efter allmän Linux-hjälp är att använda din favoritsökmotor. Inkludera bara ord som 'Linux', 'Manjaro' eller 'Arch' i din sökning.

Eftersom Manjaro är baserad på Arch Linux gäller vanligtvis guider och tips för Arch också för Manjaro.

<b> Leta i forumen </b>

För hjälp specifikt för Manjaro har vi ett dedikerat onlineforum där du kan söka efter ämnen eller skapa ett själv! Detta är förmodligen det näst bästa stället för samarbete, diskussion och hjälp. Be om hjälp, gör ett inlägg om dina tankar eller skissera på några förslag. Var inte blyg!

Manjaro-forumet är indelat i underforum för olika ämnen och plattformar så vänligen posta din fråga på rätt plats!

<b>Möt oss IRC (Internet Relay Chat)</b>

Ett annat alternativ är att gå in på IRC i vår #manjaro-kanal på chat.freenode.net-servrarna.

<b>Registrera dig på en e-postlista</b>

Ett annat sätt att få hjälp är att posta frågor till en Manjaro e-postlista (du kan också söka i historiken för tidigare diskussioner). Registrera dig enkelt till den lista du föredrar och följ instruktionerna. Det finns listor över flera ämnen, ta gärna en titt!

<big>Andra resurser</big>

    - <a href="http://forum.manjarolinux.de">Manjaro Germany</a> - Officiell support för vår tyska community.
    - <a href="https://aur.archlinux.org">AUR Repository</a> - Extra programvara som inte finns i de vanliga programförråden, byggd från källkod.
    - <a href="https://wiki.manjaro.org">Manjaro Wiki</a> - Officiella wikin för Manjaro.
    - <a href="http://wiki.archlinux.org">Arch Wiki</a> - Officiella wikin för Arch.
    - <a href="https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/?nick=manjaro-web%7C?#manjaro">IRC Chat</a> - Live-samtal och hjälp av användare för användare.

<big>Förslag</big>

Har du ett förslag på hur vi kan göra Manjaro bättre? Hittat något du vill få med eller vill du hjälpa till? Vänligen meddela oss genom att lägga upp ditt förslag på forumet eller gå in på IRC.

Tack!

Vi hoppas att du gillar att använda Manjaro!

Release:

<big>Manjaro 20.1</big>

Vi gläds år att publicera ytterligare en stabil release av Manjaro Linux som kallas Mikah.

Xfce-utgåvan fortsätter att vara vårt flaggskepp bland det som erbjuds och har fått den uppmärksamhet den förtjänar. Endast ett fåtal kan erbjuda en så pass polerad, integrerad och framkantsledande Xfce-upplevelse. Med den här releasen kommer Xfce 4.14 och vi har mest fokuserat på att finjustera användarupplevelsen med skrivbordet och fönsterhanteraren. Vi har också bytt till ett nytt tema som kallas Matcha. Med den nya funktionen Display-Profiles kan du lagra en eller flera profiler för din önskade skärmkonfiguration. Vi har också implementerat en auto-applikation för profiler när nya skärmar ansluts.

Vår KDE-version ger den kraftfulla, mogna och funktionsrika Plasma 5.19-skrivbordsmiljön med ett unikt utseende och känsla, vilket vi designade om helt under våren 2020. Den kompletta uppsättningen av Breath2-teman inkluderar ljusa och mörka versioner, animerade uppstartsbilder, Konsole-profiler, Yakuake-skin och många andra midre saker. Vi har avrundat textredigeraren Kate med några ytterligare färgscheman och erbjuder Plasma-Simple-menyer som ett alternativ till den traditionella Kickoff-Launcher. Med ett brett urval av de senaste KDE-Apps 20.08 och andra applikationer syftar Manjaro-KDE till att vara en mångsidig och elegant miljö som är redo för alla dina behov som du kan behöva för det mesta.

Med vår Gnome-version baserad på 3.36-serien inkluderar vi visuella uppdateringar för ett antal applikationer och gränssnitt, särskilt anmärkningsvärt är inloggnings- och upplåsningsgränssnitten. GNOME-shell hanteras nu med en ny extensions-app som hanterar uppdatering, konfigurering och borttagning eller inaktivering av extensions. En Stör-ej-knapp lades till i popover-meddelandet. När det är aktiverat döljs aviseringar tills knappen slås av. Som standard ändras vårt eget dynamiska bakgrundsmönster sitt färgtema under en hel dag. Dessutom uppdaterade vi GDM och förbättrade vår Gnome-Layout-switcher en hel del. Vi uppdaterade vår lista över förinstallerade paket, zsh är det nya standard-skalet och applikationerna sorteras nu i mappar i en rensad applikations-draglist.

Pamac 9.5-serien har fått några få uppdateringar. I den här omgången optimerade vi en intern dep-algoritm kontroll för smartare prestanda, förbättrad alpm-fel-hantering, samt optimerade den interna sök-algoritmen för bättre regex-stöd och tillämpade databasprestanda-förbättringar. Vi bygger numera också AUR-paket och installerar dem så mycket som möjligt i en enda körning.

Manjaro Architect stöder nu ZFS-installation genom att tillhandahålla de nödvändiga kernel-modulerna.

Kernel 5.8 används i denna release med de senaste drivrutinerna tillgängliga till dagen datum. I relation till den senaste versionen av installationsmediet har våra verktyg förbättrats och polerats.

Vi hoppas att du gillar den här releasen och berätta gärna vad du tycker om Mikah.
2 Likes

Here is my Spanish translation

<big>Manjaro 20.1</big>

Estamos muy contentos de anunciar el lanzamiento de una nueva versión estable de Manjaro Linux, llamada Mikah.

La edición Xfce continúa siendo nuestro buque insignia, habiendo recibido toda la atención que merece. Muy pocos pueden alardear de ofrecer una experiencia tán pulida, integrada y actualizada de Xfce. Con este lanzamiento ofrecemos la versión 4.14 de Xfce y nos hemos concentrado principalmente en pulir la experiencia de usuario con el escritorio y el gestor de ventanas. Además, hemos cambiado el tema por defecto a uno nuevo, llamado Matcha. La nueva funcionalidad de perfiles en la configuración de la pantalla te permitirá almacenar varios perfiles de tus distintas disposiciones de pantallas. Hemos implementado además la auto activación de estos perfiles cuando se conecten nuevas pantallas. 

Nuestra edición KDE ofrece el versátil, maduro y lleno de funcionalidades escritorio de Plasma en su versión 5.19. En este lanzamiento viene con un aspecto único, que fue completamente rediseñado durante la primavera de 2020. El conjunto de temas Breath2 incluye versiones clara y oscura, una pantalla de bienvenida animada, perfiles de Konsole, temas de Yakuake y muchos más detalles. Hemos rematado el editor de texto Kate con esquemas de colores adicionales además de ofrecer el Menú Simple de Plasma como alternativa al tradicional lanzador Kickoff. Con una gran selección de los últimos programas de KDE en su versión 20.08 además de otros programas, Manjaro-KDE pretende ser un entorno versátil y ligero, listo para todas las necesidades de tu día a día. 

Con nuestra edición Gnome, basada en la versión 3.36 de la serie, incluimos varias actualizaciones visuales en diversas aplicaciones e interfaces, siendo dignos de mención las pantallas de inicio de sesión y de bloqueo. Las extensiones de GNOME Shell pueden ser ahora administradas mediante una nueva extensión con la que se pueden actualizar, configurar, eliminar o deshabilitar estas extensiones. Un nuevo botón de No Molestar ha sido añadido a la ventana de notificaciones. Al pulsarlo, todas las notificaciones se esconderán hasta que el botón se vuelva a pulsar de nuevo. Por defecto, nuestro fondo de pantalla dinámico cambiará el color del tema a lo largo del día. Además, hemos actualizado GDM y mejorado un montón nuestro Gnome-Layout-Switcher, que permite cambiar fácilmente la disposición de los elementos del escritorio. Hemos actualizado nuestra lista de paquetes preinstalados, zsh es la nueva shell por defecto y las aplicaciones están ahora ordenadas en carpetas en la nueva app de menú de inicio.

La serie 9.5 de Pamac ha recibido algunas actualizaciones. Hemos optimizado la comprobación interna de dependencias, que ahora tiene un mejor rendimiento, hemos mejorado el manejo de errores de alpm, optimizado el algoritmo de búsqueda para mejor soporte de regex e implementado mejoras en el rendimiento de la base de datos. Además, ahora es posible construir e instalar tantos paquetes de AUR como sea posible en una sola ejecución. 

Manjaro Architect tiene ahora soporte de instalación ZFS mediante el añadido de los módulos necesarios al Kernel.

El Kernel 5.8 es el usado en este lanzamiento, al igual que los drivers disponibles a fecha del mismo. En comparación con nuestro anterior lanzamiento, todas nuestras herramientas han sido mejoradas y pulidas. 

Esperamos que disfrutéis de este nuevo lanzamiento y que nos hagáis saber nuestras opiniones del mismo. 

Any suggestions are welcomed since this is the first time I do this kind of translation :smile:
Also, I am from Spain so obviously this translation reflects Spain’s Spanish. Any suggestion to make it more international are of course welcomed.

2 Likes

The only thing you can change to make it more international are the words disfruteis with disfruten and hagais with hagan,everything else is fine :slight_smile:

You left that English sentence. :cookie:

There are also 3 files. You only did the release one… :innocent: :blush:

But thanks for the effort so far!

:+1:

Romanian

  • release text
<big>Manjaro 20.1</big>

Suntem bucuroși să lansăm o altă versiune stabilă a distribuţiei Manjaro Linux, numită Mikah.

Ediția Xfce rămâne emblema noastră și a primit atenția pe care o merită. Doar câteva distribuţii pot pretinde că oferă o astfel de experiență Xfce perfecţionată, bine integrată și înaltă calitate. Cu această versiune livrăm Xfce 4.14 și ne-am concentrat în mare parte pe cizelarea experienței utilizatorului cu managerul de desktop și ferestre. De asemenea, am trecut la o nouă temă numită Matcha. O nouă caracteristică la profiluri de Display vă permite să stocați unul sau mai multe profiluri pentru configurația de afișare preferată. De asemenea, am implementat aplicarea automată a profilurilor atunci când sunt conectate noi Monitoare.

Ediția noastră KDE oferă varianta Plasma desktop 5.19 puternic, matur și bogat în funcții, cu un aspect unic, pe care l-am reproiectat complet în primăvara anului 2020. Setul complet de teme Breath2 include versiuni de culori luminoase și mai întunecate, fundal de pornire animat, profile de culoare pentru Konsole, teme decorative pentru Yakuake și multe alte mici detalii. Am pregătit editorul de text Kate cu câteva scheme de culori suplimentare și oferim Plasma-Simplemenu ca o alternativă la tradiționalul Kickoff-Launcher. Cu o selecție largă de cele mai recente aplicaţii-KDE 20.08 și alte aplicații Manjaro-KDE își propune să fie potrivit și elegant, gata pentru toate nevoile de zi cu zi.

Cu ediția noastră Gnome bazată pe seria 3.36, includem renovări vizuale pentru o serie de aplicații și interfețe, în special demn de remarcat fiind interfețele de conectare și deblocare. Extensiile shell GNOME sunt acum gestionate utilizând o nouă aplicație, Extensii care gestionează actualizarea, configurarea și eliminarea sau dezactivarea extensiilor. Un buton Nu deranjați a fost adăugat la modulul de notificări. Când este activat, notificările sunt ascunse până când butonul este dezactivat. În mod implicit noua carpetă de desktop dinamic își schimbă tema de culoare pe tot parcursul zilei. În plus, am actualizat GDM și îmbunătățit mult versiunea noastră de Gnome-Layout-Switcher. Am actualizat lista de pachete preinstalate, zsh este noul shell implicit și aplicațiile sunt acum sortate în dosare într-un sertar curat de aplicații.

Pamac 9.5 a fost actualizat. În aceast interval am optimizat algoritmul de verificare internă pentru o performanță mai inteligentă, am îmbunătățit manipularea erorilor alpm, algoritmul de căutare internă optimizat pentru un suport mai bun regex și am adus îmbunătățiri ale performanței bazei de date. De asemenea, acum construim pachete AUR și instalăm cât mai mult posibil într-o singură comandă.

Manjaro Arhitect suportă acum instalarea ZFS prin furnizarea modulelor de kernel necesare.

Utilizăm Kernel 5.8 implicit pentru această versiune, precum şi cele mai recente drivere disponibile până în prezent. Comparativ cu ultima versiune media de instalare, instrumentele noastre au fost îmbunătățite și optimizate.

Sperăm să vă bucurați de această versiune și aşteptăm părerile voastre despre Mikah.
  • involved
<big>Mulţumim pentru suportul acordat</big>

Manjaro Linux se bazează pe sprijinul deosebit venit din partea comunității sale de utilizatori și dorim să mulțumim fiecăruia pentru contribuţie. Suntem în creștere într-un ritm constant și distribuția noastră se îmbunătățește în fiecare zi datorită vouă.

Este foarte ușor să demarcaţi ce contează. În funcție de setul de calificări, disponibilitatea dumneavoastră, puteţi ajuta Manjaro în unul sau mai multe dintre următoarele moduri:

<big>Suport și promovare</big>

<b>Popularizarea</b>

Dacă vă place Manjaro, faceţi-l cunoscut. Scrieţi un comentariu și publicaţi-l pe distrowatch.com. Vorbiţi despre asta cu prietenii și oamenii din jur.

<b>Aderarea la Comunitate</b>

Manjaro nu este doar un sistem de operare, ci și o comunitate dinamică de oameni care se bucură și interacționează în discuţii cu şi despre un proiect gratuit și deschis. Fie că este vorba de ajutorul acordat altora prin rezolvarea unor probleme tehnice, făcându-i să se simtă bineveniți, sau pur și simplu doar participarea la discuţii cu alţi utilizatori Manjaro, vă invităm să vă alăturați comunității și să luaţi parte la îmbunătăţirea experienţei Manjaro.

<b>Ajutarea altora</b>

Dacă aveţi timp liber şi dispoziţie să ajutaţi alţi utilizatori cu probleme tehnice, e imperativă cunoaşterea modului de funcţionare a forumului, clasificarea categoriilor şi conţinutul anunţurilor. Canalul IRC poate la fel de bine să fie utilizat pentru suport tehnic.

<big>Contribuţii la proiect</big>

<b>Rapoarte de erori</b>

Dacă ați observat ceva care nu funcționează corect în timp ce utilizați Manjaro, anunțați-ne. Problema descoperită poate afecta și alte sisteme; cu cât știm mai repede şi mai multe detalii despre eroare, cu atât o putem rezolva în timp util şi mai eficient.

<b>Idei noi</b>

Marea majoritate a îmbunătățirilor incluse în fiecare versiune provin din contribuţiile comunităţii. Dacă există ceva care credeți că lipsește sau care ar putea fi făcut mai bine, vă rugăm să ne spuneți. Fie că este vorba de includerea unui driver hardware lipsă sau a unei aplicații software care ar trebui să facă parte dintr-o instalație implicită sau dacă aveți alte idei despre cum experienţa cu Manjaro se poate îmbunătăţi, suntem mereu interesați să le auzim.

<b>Lucrări artistice</b>

Dacă sunteți talentați în design grafic și doriți să contribuiți la proiect, vă rugăm să ne trimiteți creațiile și lucrările voastre. Fie că este vorba o carpetă desktop simplă, un set de pictograme, un ecran de pornire, sau chiar un nou logo, suntem mereu interesați să le vedem.

<b>Cod şi programare</b>

Cea mai mare parte a dezvoltării noastre se face în QT, C ++, Python, HTML5 / CSS și BASH. De asemenea, folosim Git pentru controlul versiunilor și PKGBUILDs pentru împachetare. Dacă sunteți versatili în aceste tehnologii, nu ezitați să aruncați o privire la codul nostru. Dacă credeți că puteți îmbunătăți aplicațiile sau puteți scrie altele noi, nu ezitați să sugerați patch-uri sau să importaţi proiectele din depozitele git.
  • readme
<big>Asistență hardware</big>

Manjaro nu numai că acceptă utilizarea mai multor kernel-uri (selectabile din opțiunile avansate de la ecranul de pornire), dar oferă și acces la cele mai recente kerneluri, chiar şi cele experimentale. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea modulului de Kernel în interfaţa grafică a Manager-ului de Setări Manjaro, sau prin linia de comandă folosind MHWD-kernel.

Aceste instrumente specifice Manjaro vor actualiza automat un kernel nou instalat, împreună cu orice module utilizate în prezent cu kernel-ul existent. De exemplu, dacă ar fi să actualizați de la kernel 3.18 la 4.1, mhwd-kernel ar include automat versiunile kernel 4.1 și toate modulele utilizate cu kernel 3.18. Foarte convenabil!

Puteți configura hardware-ul prin modulul de detectare hardware din Managerul de Setări sau, alternativ, cu aplicaţia mod linie de commandă MHWD. Cu aceste instrumente puteți instala, de exemplu, drivere grafice, gratuite și proprietare.

<big>Resurse de ajutor</big>

Deși Manjaro este proiectat să funcționeze implicit la pornire, nu pretindem că este perfect. Pot exista momente când lucrurile merg prost, este posibil să aveți întrebări și dorința de a afla mai multe sau doar doriți să-l personalizați pentru a se potrivi gusturilor dumneavoastră. Această pagină oferă detalii despre unele resurse disponibile pentru ajutor!

<b>Căutați pe web</b>

Folosind motorul de căutare preferat este probabil varianta preferată pentru găsirea unui ajutor generic relaţionat cu Linux. Totuşi să includeți cuvinte cheie precum "Linux", "Manjaro" sau "Arch" în interogarea dumneavoastră de căutare.

Manjaro are la bază structura, logica şi funcţionalitatea Arch Linux. Ghidurile și sfaturile concepute pentru Arch se aplică de obicei şi la Manjaro.

<b>Căutați în forum</b>

Pentru ajutor specific Manjaro avem un forum online dedicat unde puteți căuta subiecte sau puteți crea unul specific pentru problema întâmpinată! Forumul este cel mai bun loc virtual pentru colaborare, discuții și asistență tehnică. Cereți ajutor cu încredere, postați-vă opiniile sau faceţi sugestii.

Forumul Manjaro este împărțit în sub-forumuri pentru diferite subiecte și medii, vă rugăm să postați interogarea în categoria potrivită!

<b>Cinectaţi-vă cu noi pe IRC (Internet Relay Chat)</b>

O altă opțiune este IRC prin conectarea la canalul nostru #manjaro pe serverele chat.freenode.net.

<b>Înscrieți-vă la lista de discuții</b>

O altă modalitate de a obține ajutor este să trimiteți întrebări la lista de discuții Manjaro (puteți căuta și istoricul discuțiilor anterioare). Pur și simplu înscrieți-vă la una pe care o preferați și urmați instrucțiunile. Există o listă dedicată mai multor subiecte, vă invităm să o consultaţi!

<big>Alte resurse</big>

- <a href="http://forum.manjarolinux.de">Manjaro Germania</a> - Oficial, sprijin pentru comunitatea noastră germană.
- <a href="https://aur.archlinux.org">AUR Repository</a> - Software-ul suplimentar, neoficial construit de la sursă.
- <a href="https://wiki.manjaro.org">Manjaro Wiki</a> - wiki oficial Manjaro.
- <a href="http://wiki.archlinux.org">Arch Wiki</a> - wiki oficial Arch.
- <a href="https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/?nick=manjaro-web%7C?#manjaro">IRC Chat</a> - Discuție live și ajutor de la utilizatori pentru alţi utilizatori.

<big>Sugestii</big>

Sugestiile cu privire la modul în care putem face Manjaro mai bun şi mai stabil, ceva ce merită inclus în materie de software, sau metode de ajutor mai eficiente sunt toate binevenite pe forum sau pe canalul IRC.

Mulţumim!

Sperăm să utilizaţi Manjaro cu plăcere!

Edited: added missing translations. I still think a proper writer would have done a better job, and probably we need one. :slight_smile:

1 Like

Thx for the updates on the translations. I’ll add them. Some only translated the release notes and not the other files, so I used the English version for those.

3 Likes

I’ll take a look at the other files too. Thanks for pointing that out :slight_smile: I’ll update my previous comment once i have something.

1 Like

Oops. Already edited it out. Thank you very much

Hello, here is my translation into Chinese. As it is the first time that I have participated in the translation of manjaro release notes, there may be some problems. I hope you can be tolerant and point out problems @philm

<big>Manjaro 20.1</big>

我们很高兴发布新的Manjaro Linux 稳定版本, 名为 Mikah 。

Xfce 版依然是我们的旗舰产品,并得到了应有的关注。只有少数发行版可以声称提供这种美观,集成和领先的Xfce体验。在这个版本中,我们发布 Xfce 4.14,主要侧重于使用桌面和窗口管理器来完善用户体验。此外,我们切换到了一个名为Matcha的新主题。新的显示配置文件有一个新功能,它允许你为你的首选显示器配置存储一个或多个配置文件。当连接新显示器时,我们还实现了自动应用配置文件。

我们的 KDE 版提供强大、成熟且功能丰富的 Plasma 5.19 桌面环境,具有独特的外观和感觉,我们在 2020 年春季完全重新设计了新的Breath2主题。Breath2主题包括亮和暗两种版本,启动动画,Konsole配置文件,Yakuake和更多的小细节。我们已经用一些额外的配色方案打磨文本编辑器Kate,并提供Plasma-Simplemenu替代传统的启动器。Manjaro-KDE 拥有一系列最新的20.08版本的kde软件 和其他应用,旨在成为一个多功能、优雅的环境,满足您的所有日常需求。

我们的 Gnome 版本基于 3.36 系列,在许多应用程序和界面的观感上焕然一新,特别是登录和解锁界面。GNOME现在使用新的扩展应用程序管理扩展,该应用具有处理更新、配置、删除、禁用扩展的功能。"请勿打扰"按钮已添加到通知栏的弹出窗口中。启用后,通知将隐藏,除非按钮关闭请勿打扰选项。默认情况下,我们的动态壁纸全天更改其颜色主题。此外,我们更新了GDM,并改进了我们的Gnome-Layout-Switcher。我们更新了预安装的软件包列表,zsh 是新的默认shell,应用程序现在被放到一个应用程序抽屉中。

Pamac 9.5 系列收到了一些更新。在这一轮中,我们优化了内部检查的 dep 算法,以实现更智能的性能,增强了 alpm 错误处理,优化了内部搜索算法,以便更好地支持正则表达式并改进了数据库性能。现在,我们还构建 AUR 包,并在一次运行中尽可能多地安装它们。

Manjaro 架构师通过提供所需的内核模块来支持在ZFS文件系统下安装。

这次升级的内核为 5.8 ,包含了迄今为止最新可用的驱动程序。与上次安装介质发布相比,我们的工具得到了改进和打磨。

我们希望您喜欢这个版本, 同时让我们知道你对 Mikah 的想法。

There are 3 files in English in the link below Phil’s original post…

:innocent: :wink:

CC @David_B @openminded @maycne.sonahoz @salvaram

Well other Russian files are up-to-date actually (see the timestamps, no need to understand the language) except for a minor typo described in the end of my first post in this thread.

Простите Владимир!

:blush:

1 Like

I updated the translations. Thx so far. Chinese has only the release notes translated. I used English for the other two parts.

1 Like

Did the stabel update last night, very cool to see the Swedish translation install in /urs/share/manjaro-hello/data/pages on my harddrive :slight_smile: Thanks for trusting me to contribute! However, to make it work the Swedish directory in pages needs to be named sv to work, at least for me.

What’s the output of locale?

(sv = El Salvador, se = Sverige)
:el_salvador: :sweden:

Hello Fabby, my output from locale is:

LANG=sv_SE.UTF-8
LC_CTYPE=“sv_SE.UTF-8”
LC_NUMERIC=sv_SE.UTF-8
LC_TIME=sv_SE.UTF-8
LC_COLLATE=“sv_SE.UTF-8”
LC_MONETARY=sv_SE.UTF-8
LC_MESSAGES=“sv_SE.UTF-8”
LC_PAPER=sv_SE.UTF-8
LC_NAME=sv_SE.UTF-8
LC_ADDRESS=sv_SE.UTF-8
LC_TELEPHONE=sv_SE.UTF-8
LC_MEASUREMENT=sv_SE.UTF-8
LC_IDENTIFICATION=sv_SE.UTF-8
LC_ALL=

@philm so apparently the language is sv and the country is SE, like be_DE.UTF-8 (Belgian German)

@jqv Thanks for mentioning that! (probably because Linus’s native language is sv_FI.UTF-8)

:grin:

1 Like

Thank you again. Package has now been fixed, too… :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like